Antena 3 CNN Actualitate Cultură Experienţe cu iz istoric şi miros de pâine caldă pentru elevii din Ilfov de la Școala de Vară „Tabăra de arte”

Experienţe cu iz istoric şi miros de pâine caldă pentru elevii din Ilfov de la Școala de Vară „Tabăra de arte”

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Elevii din Ilfov au avut ocazia să viziteze în cea de-a treia zi a şcolii de vară „Tabăra de arte”, Muzeul Cotroceni, dar și o brutărie artizanală din inima Capitalei.

Participanții la Școala de Vară „Tabăra de arte" organizată de autoritățile locale din Ilfov, au văzut cum se face pâinea și au învățat o pagină din istoria Casei Regale a României.

Copiii au pășit curioși în laboratorul unde se pregătesc pâine cu crustă crocante și miez moale, dar și croissantele pufoase.

La final, elevii s-au declarat topiți după mirosul de pâine caldă și încântați de vizita făcută.

Multe întrebări au curs și la Muzeul Cotroceni unde, într-un tur ghidat, elevii au vizitat palatul, biserica, pivnițele și expozițiile de ceramică.

Mai mult, elevii au vizitat şi salonul unde Regina Maria îşi savura ceaiul, patul regal impozant. Mobilierul din mahon și abanos i-a impresionat pe elevii din Ilfov, dar și pe profesorii acestora.

În total, 150 de elevi au participat la „Tabăra de arte” organizată de autoritățile locale din Ilfov, în parteneriat cu Antena 3 CNN.

Subiecte în articol: elevi tabara de vara muzeul Cotroceni
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile