Antena 3 CNN Actualitate Exclusiv! Surse: Noi informații din ancheta tragediei de la Caracal - 112 i-a închis telefonul Alexandrei

Exclusiv! Surse: Noi informații din ancheta tragediei de la Caracal - 112 i-a închis telefonul Alexandrei

Surse din anchetă au precizat că primul apel de 45 de secunde nu a ajuns la Poliția Olt deoarece s-a întrerupt în timpul protocolului cu Dispeceratul.

Apelul de la 11:07 cel de 2 minute și 20 de secunde, a fost cel în care Alexandra plângea  și le-a spus polițiștilor că a fost violată și bătută. Aceasta i-ar fi spus dispecerului că este în Caracal, că vede o mașină mare în curte, pe drum a văzut un dig și că a ajuns în Bold, fără a preciza dacă este un cartier.

Ulterior aceasta a oferit informații de pe cartea de vizită pe care a găsit-o în casă. Poliția de la IPJ Olt ar fi trebuit să facă legătura cu Poliția din Caracal. Aceștia i-au spus Alexandrei să se linișteașcă că va veni un echipaj de poliție. Aceștia ar fi încheiat convorbirea și nu ar fi fost intreruptă.

În cel de-al treilea apel, Alexandra a sunat în disperare că Poliția nu a ajuns, iar polițistul de la IPJ Olt i-ar fi spus că poliția este în drum spre ea și a fost întrebată dacă ea crede că răpitorului este cel de pe cartea de vizită. Alexandra a răspuns că nu știe acest aspect și s-a încheiat și această conversație. În cele două apeluri nu s-a vorbit despre nuc, câini și gard roșu!

Poliția Caracal a sunat-o ulterior pe Alexandra pe numărul de telefon dat de către de poliția de la IPJ OLT. Poliția de la IPJ Olt a verificat ulterior sunând la Caracal dacă echipajul a plecat către Alexandra și Poliția de la Caracal a confirmat că este în legătură cu ea.

La ora 11.23, Măceșanu Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe același număr de telefon, sesizând aceleași aspecte, motiv pentru care dispecerul IPJ Olt a redirecționat apelul către dispeceratul Poliției Municipiului Caracal, solicitând măsuri urgente. După primirea apelului de la ora 11.12. dispecerul Poliției Municipiului Caracal a transmis sesizarea către patrula de ordine publică pedestră, care acționa în zona 7 Caracal, (...) adresă pe care aceasta a furnizat-o de o carte de vizită găsită la locul unde se afla

Aceasta a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla lângă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că, în acea curte, se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri, și mai mulți câini lupi dezlegați, în continuare, polițistul a întrebat-o dacă are rețea internet pe telefonul de pe care vorbește și răspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, șeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului și dacă poate să iasă din casă și din curte. Cea în cauză a răspuns că gardul este din metal de culoare roșie și nu poate ieși din încăpere deoarece este legată și afară sunt câini lupi

Din punct de vedere tehnic, rezultă faptul că în sistemul informatic al112 nu s-au inregistrat disfuncționalități. Sistemul nu a generat erori de funcționare pe durata apelurilor. De asemenea, din punct de vedere al analizei modului de operare, cele trei apeluri au fost procesate corect.

Subiecte în articol: ancheta
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet