Antena 3 CNN Politică De ce a fost respinsă eliberarea lui Liviu Dragnea. Judecătorii au publicat motivarea

De ce a fost respinsă eliberarea lui Liviu Dragnea. Judecătorii au publicat motivarea

Judecătorii au publicat motivarea în cazul lui Liviu Dragnea. Magistrații și-au motivat refuzul eliberării condiționate prin faptul că Dragnea nu ar fi executat cel puțin jumătate din pedeapsa cu închisoarea.

de Roxana Ciucă    |   

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au motivat decizia prin care au decis să respingă lui Liviu Dragnea cererea de eliberare condiționată.

Sunt câteva pagini date de Judecătoria Sectorului 5 care motivează decizia şi printre care se precizează că Liviu Dragnea nu a dat dovadă de un comportament exemplar şi a primit prea puține recompense.

Mai mult, judecătoarea reamintește că Liviu Dragnea a fost sancționat o singură dată, această acțiune a fost însă ridicată și în momentul de față fostul lider PSD nu mai are sancțiunea respectivă.

Totodată, judecătoarea mai face referire și la o sentință anterioară unde Dragnea a mai fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și, potrivit acesteia, vorbim de un concurs de două infracțiuni.

Au fost invocate apoi problemele medicale care nu reprezintă un criteriu, penitenciarul fiind obligat să asigure dreptul la asistența medicală.

În ceea ce privește procedura, această motivare trebuie comunicată parților, adică lui Liviu Dragnea respectiv avocatei sale, apoi se va constitui apărarea. Foarte posibil ca judecarea contestației să aibă loc vineri la Tribunalul Bucureşti sau după sărbătorile de Paşte.

În acest context, este posibil ca Liviu Dragnea să petreacă sărbătorile departe de familie.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă