Antena 3 CNN Actualitate Justiție Exasperată de mirosul venit din apartamentul vecinei, o femeie din Iași a cerut Judecătoriei să o lase să-i facă curat

Exasperată de mirosul venit din apartamentul vecinei, o femeie din Iași a cerut Judecătoriei să o lase să-i facă curat

de Daniela Chihaia    |   

Sătulă de mirosurile insuportabile care veneau dinspre apartamentul vecinei de la parter și pentru că niciunul din demersurile anterioare n-a avut niciun rezultat, o femeie din Iași s-a adresat instanței cerâdu-le judecătorilor să-i permită să intre în casa vecinei pentru a face curat. Cererea a primit aprobare, astfel că femeia are la dispoziție 20 de zile să igienizeze o locuință care nu-i aparține.

În acțiunea depusă la Judecătorie, Alina R. a arătat că vecina ei de la parter - Maria L. - are obiceiul de a aduna gunoaie în apartament. Din acest motiv, mirosul în tot blocul a devenit însuportabil. Mai mult, clădirea și curtea blocului s-au umplut de șobolani, potrivit Ziarul de Iași.

În decursul timpului, Alina R. și alți vecini au făcut mai multe sesizări la poliția locală, dar Maria L. a continuat să adune gunoaie, în ciuda faptului că a fost amendată de mai multe ori.

Situația a devenit disperată după ce o țeavă de apă din apartamentul Mariei L., de care depindea toată distribuția de apă de pe tronsonul respectiv, s-a spart și ceilalți locatari au rămas fără apă rece.

Pentru Alina R. aceasta a fost picătura care a umplut paharul. Astfel, ea a cerut Judecătoriei emiterea unei ordonanțe președințiale prin care Maria L. să fie obligată să-și facă curățenie în casă. În caz contrar, Alina R. cerea autorizația de a efectua ea operațiunile necesare și să i se permită să intre în apartamentul vecinei timp de 10 zile consecutive sau până la finalizarea totală a igienizării.

Magistrații au apreciat că acțiunile Mariei L. puneau în pericol sănătatea celorlalți locatari și au emis o ordonanță președințială prin care Maria L. este obligată să-și igienizeze apartamentui. În caz că nu ia nicio măsură, Alina R. este autorizată să intre timp de 20 de zile în apartamentul vecinei sale, pentru a face curățenie, în intervalul orar 8.00-16.00. Maria L. a declarat apel, însă acesta a fost respins.

 

Subiecte în articol: curatenie igienizare Iași
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile