Antena 3 CNN Externe Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în regiunea Tver din Rusia

Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în regiunea Tver din Rusia

Evgheni Prigojin a murit, miercuri, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în regiunea Tver din Rusia. Şeful Grupului Wagner avea 62 de ani.

de Ioana Mircea    |   

Update 23.42 Centrul Wagner din Sankt Petersburg a luminat ferestrele în formă de cruce.

Update 22.36 Avionul care s-a prăbușit lângă Tver a dispărut de pe radar la 26 de minute de la decolare, relatează o sursă REN TV. La ora 17.54 avionul a decolat din Sheremetyevo spre Pulkovo. La un moment dat, placa a dispărut de pe radar, iar echipajul nu a răspuns la apelurile multiple de la dispecer. Potrivit unuia dintre martorii oculari, căderea a avut loc la ora 18:22, avionul a căzut fără o aripă, conform Izvestia.

Update 22.32 Cadavrele lui Evgheni Prigojin și ale lui Dmitri Utkin au fost "identificate preliminar”, susține postul de televiziune Tsargrad, citând o sursă. Canalul mai relatează, citând o sursă din comisia Agenției Federale de Transport Aerian, că avionul lui Prigojin ar fi fost aruncat în aer. Nu există nicio confirmare oficială a acestei informații.

Update 22.23 Reacția Ucrainei după moartea lui Prigojin:"A semnat un mandat de condamnare pentru el însuși". Mihailo Podoliak, consilier al Șefului Biroului Prezidențial al Ucrainei a transmis în această seară un mesaj în urma morții lui Evgheni Prigojin.

"Prigojin a semnat un mandat special de condamnare pentru el însuși, în momentul în care a crezut în garanțiile bizare ale lui Lukasenko și în cuvântul de onoare absurd al lui Putin.Eliminarea demonstrativă a lui Prigojin și al lui Utkin, la două luni după tentativa de lovitură de stat, este un semnal din partea lui Putin către elitele rusești înaintea alegerilor din 2024.

Lipsa de loialitate este egală cu moartea. Acesta este mesajul pe care Putin a vrut să îl transmită astăzi tuturor celor care ar îndrăzni să nu îi fie loiali pentru alegerile din 2024", a declarat acesta.

Update 22.08 Canalul de televiziune de știri al Federației Ruse, Russia 24, a confirmat moartea lui Evgheni Prigojin, șeful grupării Wagner.

Update 21.57 Salvatorii care au sosit la locul accidentului din regiunea Tver au scos cadavrele a șapte persoane de sub epava avionului, potrivit Serviciului de Control din districtul Bologovsky, transmite canalul de Telegram Smotri.

Update 21.44 Reacția SUA în urma accidentului aviatic în care a murit Evgheni Prigojin: "nimeni nu ar trebui să fie surprins". Președintele Joe Biden a fost informat cu privire la accidentul aviatic raportat în Rusia, a declarat Casa Albă.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe a declarat că "nimeni nu ar trebui să fie surprins" dacă rapoartele privind prezența lui Prigojin la bordul avionului care s-a prăbușit în această seară în Rusia.

"Am văzut rapoartele. Dacă se confirmă, nimeni nu ar trebui să fie surprins. Războiul dezastruos din Ucraina a dus la o armată privată care a mărșăluit spre Moscova, iar acum - s-ar părea - la acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al NSC, Adrienne Watson, într-un comunicat.

Update 21.41 Potrivit grupului Wagner piloții avionului căzut în care e afla Evgheni Prigojin nu au apucat să raporteze nici un fel de situație de urgență la bordul aeronavei.

Update 21.26 Al doilea avion de afaceri Embraer 600 cu numărul de coadă RA-02795, care este atribuit și flotei omului de afaceri Yevgeny Prigozhin, a aterizat pe aeroportul Ostafyevo, conform Wagner Group.

Update 21.17 O comisie specială a Agenției Federale de Transport Aerian va investiga prăbușirea avionului de afaceri, în regiunea Tver. Comisia demarează acțiuni inițiale la locul accidentului și a început și colectarea materialelor faptice privind pregătirea echipajului, starea tehnică a aeronavei, situația meteorologică de pe ruta de zbor, activitatea serviciilor de dispecer și radio la sol. echipamente.

În această etapă a investigației, specialiștii vor trebui să caute și mijloace de control obiectiv la bord pentru decodarea și analiza ulterioară a înregistrărilor cutie neagră, transmite serviciul de presă al Agenției Federale de Transport Aerian.

Aeronava a aparținut MNT-Aero LLC, care este specializată în transporturi de afaceri, potrivit interfaxonline.

Update 20.54 Cadavrele a opt morți au fost găsite la locul prăbușirii unui avion Embraer în regiunea Tver, a spus RIA Novosti în cadrul serviciilor de urgență.

Update 20.46 Serviciile de urgență din Rusia confirmă prăbușirea unui Embraer la nord de Moscova. Agenția oficială de știri TASS precizează că, potrivit serviciilor de urgență, trupurile a patru persoane au fost găsite la locul prăbușirii, în Tver. TASS a relatat că avionul a ars la impact după ce s-a aflat în aer timp de aproximativ o jumătate de oră.

Canalele TV din Rusia amintesc că este a doua oară când Evgheni Prigojin este declarat mort după prăbușirea avionului. Prima dată, acesta a fost declarat mort pe 13 octombrie 2019 în Congo. Un canal de Telegram apropiat de Wagner PMC susține că avionul lui Yevgeny Prigozhin a fost doborât de apărarea aeriană. Nu există nicio confirmare oficială a acestei informații.

Al doilea avion, care îi aparține lui Yevgeny Prigozhin, se întoarce deasupra capitalei și se îndreaptă spre aeroport. Potrivit serviciului Flightradar, avionul trece în zig-zag deasupra Moscovei.

Știrea inițială

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a murit într-un accident de avion în Rusia, potrivit BBC. Alte nouă persoane aflate la bord sunt și ele decedate, informează BBC. Un avion despre care se spune că îl avea la bord pe Evgheni Prigojin, al cărui grup Wagner a lansat o lovitură de stat eşuată împotriva preşedintelui Vladimir Putin în iunie, s-a prăbuşit în timpul unui zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, potrivit oficialilor ruşi.

Și presa din Rusia susține că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, s-a aflat la bordul unui avion care s-a prăbușit în regiunea Tver, din nordul Moscovei, scrie Tass, potrivit Reuters.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, în această seară, în districtul Bologovsky din regiunea Tver din Rusia. Rozaviatsia susține că la bord se afla liderul PMK "Wagner”, Evgheni Prigojin. BBC confirmă informația.

[GAL layout="5"]

Înainte de prăbușirea avionului din regiunea Tver, martorii oculari au auzit două zgomote puternice. După aceea, aripa și stabilizatorul navei au căzut lângă o fermă abandonată din satul Kuzhenkino.

Embraer cu numărul de coadă RA-02795 a apărut ultima dată pe radar astăzi la 15:11. A făcut un zbor Moscova - Sankt Petersburg.

Toate cele 10 persoane din avion, inclusiv trei membri ai echipajului, au murit în accident, a declarat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit agenţiei de presă de stat RIA Novosti. Oficialii ruşi au declarat că un bărbat cu numele Prigojin se afla printre pasageri, fără a da mai multe detalii., potrivit Mash.

Totodată, printre victime se află și Dmitri Utkin, mâna dreaptă a lui Prigojin, potrivit New York Times. Informația a fost confirmată de agenția Tass. Agenția pentru aviație a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului. Astăzi se împlinesc exact două luni de la rebeliunea fără succes a lui Wagner PMC.

Subiecte în articol: Evgheni Prigojin
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile