Sondajele realizate de agenţia Eurofound a Uniunii Europene în rândul a 200.000 de persoane au constatat că numărul persoanelor care raportează probleme de sănătate mintală s-a dublat în doar doi ani.
Acesta atingea un procent de 6,4% în martie 2020, la începutul pandemiei de COVID, iar doi ani mai târziu a ajuns la a 12,7%, în ciuda faptului că restricțiile au fost ridicate, iar oficialii au anunțat finalul pandemiei de Coronavirus.
"Odată cu reluarea interacțiunii sociale, mulți au sperat că starea mintală se va îmbunătăți. Cu toate acestea, în primăvara anului 2022, riscul de depresie rămâne îngrijorător de mare pentru mulţi oameni", potrivit Eurofound, adăugând că riscul este mai mare în rândul tinerilor.
Totodată, sondajele online, realizate în perioada martie 2020 - mai 2022, au dezvăluit că numeroşi locuitori din cele 27 de ţări membre UE fac eforturi să se descurce cu banii pe care îi câştigă.
În 2022, aproximativ 53% dintre respondenţi au declarat că familia din care fac parte de confruntă cu dificultăți financiare, spre deosebire de 2020, când doar 47% se aveau această problemă.
"Un grad ridicat de îngrijorare (în legătură cu situaţia financiară) combinat cu incertitudinea cu privire la viitor ar putea continua să aibă un impact negativ asupra sănătăţii mintale", conform studiului realizat de Eurofound, potrivit Reuters.