Antena 3 CNN Be EU Rovana Plumb: "Am cerut o mai mare flexibilizare în accesarea şi utilizarea fondurilor europene"

Rovana Plumb: "Am cerut o mai mare flexibilizare în accesarea şi utilizarea fondurilor europene"

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 15:43 14 Iun 2022 Modificat la 15:43 14 Iun 2022

Europarlamentarul PSD a atras atenţia că în acest an activitatea Parlamentului European a fost marcată şi ea de războiul izbucnit pe 24 februarie în Ucraina. 

"Pentru prima oară de la adoptare, din anul 2001, s-a activat mecanismul de protecţie civilă, pentru azil, astfel încât să acordăm sprijin refugiaţilor, în special în ceea ce priveşte permisul de şedere, permisul de muncă, asistenţă socială, asistenţă medicală, tot ceea ce înseamnă nevoi financiare... Nu numai pentru Ucraina, dar şi ţările vecine.", a explicat Rovana Plumb. 

Ea a mai menţionat şi faptul că s-a realizat în regim de urgenţă flexibilizarea banilor europeni astfel încât refugiaţii să poată fi sprijiniţi.

De asemenea, ca membru în Comisia de dezvoltare regională din PE şi vicepreşedinte al grupului social-democrat european, Rovana Plumb a explicat că odată cu creşterea generală a preţurilor şi PE a trebuit să îşi ajusteze politicile financiare. 

"S-a observat că în ceea ce priveşte procesul de accesare a fondurilor europene, implementarea proiectelor în derulare (perioada 2014-2020), această creştere exacerbată a avut un impact negativ şi atunci am cerut să se modifice regulile. Am cerut o mai mare flexibilizare în ceea ce priveşte accesarea şi utilizarea fondurilor europene.", a detaliat europarlamentarul PSD.    

Nu doar banii din PNNR sunt importanţi, ci toate oportunităţile financiare oferite de UE. 

Rovana Plumb a mai declarat că în momentul de faţă se lucrează la al optulea Raport de Coeziune publicat de Comisia Europeană, în condiţiile în care atât criza sanitară cât şi cea a conflictului militar, au arătat că mecanismele europene trebuie adaptate la nevoile care apar şi în acelaşi timp să facă faţă provocărilor globalizării, schimbărilor climatice şi îmbătrânirii populaţiei. 

Citește mai multe din Be EU
» Citește mai multe din Be EU
TOP articole