Antena 3 CNN Actualitate Ce face la noi în țară eurodeputatul german care vede românia ca "Vestul Sălbatic"

Ce face la noi în țară eurodeputatul german care vede românia ca "Vestul Sălbatic"

Deputatul PSD, Natalia Intotero, l-a invitat în România pe germanul eurodeputat care ne compară țara cu Vestul Sălbatic. Acesta a primit cadou o ie românească și a fost plimbat la Straja pe banii lui.

de Ioana Mircea    |   

Eurodeputatul german, Guido Reil, care a spus despre România că este Vestul Sălbatic al Europei, în unul dintre discursurile sale privind acceptarea țării noastre în spațiul Schengen, a fost invitat de un deputat PSD la noi în țară. 

Până acum, acesta nu și-a cerut scuze pentru afirmația făcută, însă este încântat de ceea ce a văzut în România, a susținut Natalia Intotero în direct la Antena 3 CNN.

"Eu sper să îi fi schimbat concepția și toate gândurile sale despre România, despre poporul român. Până acum au fost foarte încântați de tot ce au văzut, de toți oamenii pe care i-au întâlnit și m-aș bucura din tot sufletul ca la sfârșitul acestei deplasări prin județul Hunedoara să așteptăm o părere a dânsului", a afirmat aceasta.

Ea susține că s-a simțit tristă în momentul în care a auzit acele declarații ale eurodeputatului și astfel s-a gândit să îl invite în România să vadă cu ochii lui țara noastră. Peste două zile, el a acceptat invitația și a venit pe banii lui în România.

"I-am făcut cadou-o ieri (ia) pentru că este piesa vestimentară a costumului popular pe care eu îl iubesc foarte mult și ori de câte ori am avut ocazia, am îmbrăcat-o și o voi îmbrăca cu mare drag. De Ziua Națională l-am dus la biserica monument istoric de la Sebia, mormântul lui Avram Iancu, apoi a vizitat Muzeu Aurului", a afirmat deputatul PSD.

Subiecte în articol: Eurodeputat Guido Reil
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile