Antena 3 CNN EURO2016 EURO 2016. Ghidul suporterului român

EURO 2016. Ghidul suporterului român

2 minute de citit Publicat la 09:17 10 Iun 2016 Modificat la 09:17 10 Iun 2016

Interesul pentru EURO 2016 este unul ridicat printre fanii români, circa 20.000 de suporteri fiind aşteptaţi în Franţa. Odată cu ei, la EURO vor merge şi poliţişti şi jandarmi din ţară, care vor avea misiunea de a sta în permanenţă printre suporterii naţionalei, scrie Jurnalul Național.

Restricţii

Suporterii nu au voie să intre pe stadioane şi la “fan zone” cu: obiecte contondente, bagaje mai mari de 25 cm x 25 cm x 25 cm, recipiente din plastic sau sticlă, materiale pirotehnice, spray-uri cu gaz, substanţe corozive sau inflamabile, vopsele sau recipiente care conţin substanţe dăunătoare sănătăţii, aparate laser, drone sau alte dispozitive zburătoare. De asemenea, e interzis accesul cu băuturi alcoolice, substanţe stimulante sau psihotrope, bannere sau suporturi textile (inclusiv tricouri) care conţin texte sau simboluri cu caracter rasist, xenofob, sexual, religios, politic, suporturi pentru steaguri sau bannere din alt material decât plastic flexibil (maximum un metru lungime şi un centimetru în diametru), megafoane, claxoane sau vuvuzele, camere video profesionale, cantităţi mari de hârtie sau role de hârtie, obiecte cu caracter promoţional, animale de companie.

În plus, nu sunt permise pe stadioane:

- aruncarea obiectelor sau a lichidelor de orice fel în direcţia altor persoane, în direcţia terenului de joc sau pe terenul de joc;

- orice gest care ar putea fi interpretat de către cei din jur ca periculos, provocator, ameninţător, discriminatoriu sau ofensator;

- deghizarea sau camuflarea, în special a feţei, cu scopul de a se îngreuna recunoaşterea persoanei în cauză;

- poziţia în picioare pe scaune;

- scrierea, desenarea sau inscripţionarea în orice fel a pereţilor, instalaţiilor, pasajelor sau a oricăror elemente de structură.

Romania - Franta. Accesul pe stadion

Fanii vor trece prin trei filtre înainte de a pătrunde în tribune. La primul se va verifica autenticitatea biletelor cu un marker chimic, la al doilea se va face controlul corporal şi la ultimul se vor realiza accesul şi controlul biletelor prin turnichete.

Pe stadioane se va putea intra cu trei ore înainte de începerea partidei, porţile urmând să fie închise la o oră şi jumătate după terminarea fiecărui meci.

Jandarmii şi poliţiştii români vor oferi asistenţă fanilor noştri. Oamenii legii vor fi prezenţi în uniformă de serviciu sau vor avea însemne distinctive, în zonele publice şi în “fan zone”.

MAI a anunţat că suporterii care vor dori să intre pe stadioane trebuie să aibă obligatoriu la ei, printre altele, un document de identitate cu fotografie (paşaport, carte de identitate sau permis de conducere). Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Franţa.

Etichete: ghid suporter
Citește mai multe din EURO2016
» Citește mai multe din EURO2016
TOP articole