Antena 3 CNN Life Timp liber Film Eșec catastrofal pentru filmul Joker: Jolie a Deux. Pelicula cu Joaquin Phoenix și Lady Gaga pierde sute de milioane de dolari

Eșec catastrofal pentru filmul Joker: Jolie a Deux. Pelicula cu Joaquin Phoenix și Lady Gaga pierde sute de milioane de dolari

de Adrian Dumitru    |   

Filmul Joker: Folie a Deux este pe cale să intre în istorie după ce ar urma să aibă pierderi de până la 200 de milioane de dolari. Pelicula cu Joaquin Phoenix în rolul lui Joker și Lady Gaga în rolul lui Harley Quinn a înregistrat un box office catastrofal și este criticată dur și de fani dar și de critici, relatează The Guardian.

Conform unui raport al Variety, analiștii din industria filmului spune că această continuare a filmului Joker din 2019 ar urma să obțină doar 65 de milioane de dolari în America de Nord și 215 milioane în celelalte regiuni ale lumii – un total modest de 280 de milioane, în condițiile în care producția și promovarea sa au costat 300 de milioane.

Pentru a nu avea pierderi, filmul ar trebui să obțină în jur de 450 de milioane de dolari, deși studio-ul Warner Bros susține că cifra necesară pentru a rămâne pe zero este de 375 de milioane.

Într-un efort de a mai câștiga bani cu acest film, Warner a anunțat că acesta urmează să apară pe rețelele de streaming mult mai rapid decât era prevăzut – pe 29 octombrie.

Între timp, site-ul de scoruri pentru filme Rotten Tomatoes are afișat un scor catastrofal de 32% din partea privitorilor.

Conform estimărilor, filmul ar putea să le piardă producătorilor săi între 125 de milioane de dolari și 200 de milioane.

Performanța slabă a filmului vine în contrast cu primul film Joker, din 2019, care a câștigat prestigiosul premiu Leul de Aur la festivalul de film de la Veneția și un Oscar pentru cel mai bun actor pentru Joaquin Phoenix.

În plus, Joker (2019) a fost un succes comercial uriaș, câștigând 1,08 miliarde de dolari global și 335 de milioane în America de Nord.

Motivele pentru eșecul catastrofal al Folie a Deux se datorează unui număr de factori – succesul neașteptat al primului film al lui Todd Philips, regizorul peliculei, i-a permis acestuia să ignore sau să treacă peste solicitările făcute de DC Studios, deținătorul drepturilor intelectuale pentru francizele Batman și Joker; în plus, decizia de a face filmul un musical cu participarea cântăreței Lady Gaga pare că a dus la iritarea fanilor tradiționali de benzi desenate, o secțiune vitală a publicului acestor tipuri de filme.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile