Antena 3 CNN Actualitate Escrocii profită de recalculare. Cum încearcă să le fure banii pensionarilor

Escrocii profită de recalculare. Cum încearcă să le fure banii pensionarilor

de Alina Tănase    |   

Escrocii profită de recalcularea pensiilor și încearcă să le fure banii pensionarilor. La Casa Națională de Pensii au fost primite mai multe sesizări de la oameni care au fost furați de așa ziși funcționari publici care îi încurajează să își deschidă conturi bancare și să le trimită datele personale.

Este vorba despre persoane care s-au dat drept reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii și care încercau să obțină datele personale ale seniorilor pentru a-i lăsa fără bani.

Casa Națională de Pensii susține însă că este vorba despre o înșelătorie și că funcționarii publici din cadrul instituției nu au efectuat astfel de apeluri.

Mai mult decât atât, reprezentanții CNPP atrag atenția că pensionarii nu ar trebui să dea curs acestor apeluri și că cei care doresc să își primească pensia pe care trebuie să solicite personal acest lucru.  

Autoritățile fac ultimele demersuri pentru ca fluturașii cu noile sume, care vor fi primite de la 1 septembrie, să ajungă la pensionari în cel mai scurt timp.

Peste 3 milioane de pensionari urmează să primească pensii mai mari începând cu 1 septembrie 2024, dată la care va intra în vigoare noua lege a pensiilor.

De majorări considerabile vor avea parte în special pensionarii care s-au pensionat înainte de 2011 și care au avut un stagiu mare de cotizare.

De asemenea, mulți pensionari vor primi bonusuri. Este vorba despre cei care au beneficiat de sporuri sau alte venituri nepermanente, care până în acest moment nu erau luate în calcul la stabilirea pensiei.

Subiecte în articol: pensii inselatorie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile