Antena 3 CNN Actualitate Social Oale și cuțite vindecătoare de cancer, fabricate din materiale din care ”se fac navele spațiale” | Un fals medic nutriţionist a făcut zeci de victime în ţară

Oale și cuțite vindecătoare de cancer, fabricate din materiale din care ”se fac navele spațiale” | Un fals medic nutriţionist a făcut zeci de victime în ţară

Un escroc şi alţi şapte acoliţi au făcut zeci de victime în rândul vârstnicilor, cărora le promiteau metode aparent credibile pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă.

de Alexandra Dima    |   

Zeci de oameni din întreaga țară au căzut în plasa unui fals medic nutriționist care, îmbrăcat la patru ace şi mustind de seriozitate, a reuşit să vândă nişte minciuni cât China. Pentru că, de fapt, din China şi proveneau nişte banale ustensile, prezentate aproape ca panaceu universal. 

Falsul nutriţionist promitea vârstnicilor viață lungă și sănătoasă, inclusiv leacul pentru cancer și boli cardiovasculare. Totul părea foarte profesionist organizat, iar secretul bine păstrat era vândut la prețuri exorbitante oamenilor ademeniți cu tombole și premii în hoteluri și pensiuni luxoase, notează ziare.com

Oamenii au fost făcuţi să creadă că le sunt necesare "produse exclusiviste fabricate din același material ca navele spațiale, folosite doar în clinici medicale pretențioase sau care încă nu apăruseră pe piață".

Ținta grupării de șarlatani erau în special doamnele septuagenare

Fascinați de organizarea somptuoasă a evenimentului la care erau invita'i, bătrânii plăteau bani grei, chiar și mii de euro, doar pentru a intra în posesia miraculoaselor cuțite, tigăi sau aparate de masaj.

Scenariul inventat de escroc și de alţi şapte acoliți ai săi, era bazat pe multă manipulare, fascinația luxului și promisiunea unei vieți sănătoase.

Ținta grupării de șarlatani erau în special doamnele septuagenare. Acestea erau contactate telefonic de operatorii unui call center și invitate să participe la o prezentare de produse organizată în restaurante, pensiuni sau hoteluri de lux. Erau ademenite cu premii în excursii și tombole sau cu unica șansă de a se întâlni cu ”doamna doctor” Oana Cuzino și cu echipa de la Master Chef care urma să gătească în oalele minune.

Gruparea avea o bază de date de invidiat,potrivit procurorilor DIICOT Cluj care s-au ocupat de această anchetă. Aveau tabele întregi cu numere de telefon sortate pe orașe și județe.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben