Un producător român de brânzeturi i-a cucerit pe străini cu brânza lui Vodă. Vorbim de un produs realizat după reţete cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600. Gustul şi textura au făcut ca această brânză să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea până la Vodă Ioan Cuza. Iar acum este premiată la competiţiile de specialitate din lume.
Brânza lui Vodă este produsă întotdeauna din lapte integral. Fiecare roată de brânză este prelucrată manual, după vechi tehnici artizanale. Este 100% naturală, fără amelioratori de gust, conservanţi, coloranţi sau alte adaosuri, spune producătorul.
Producătorul Viorel Petru Trifan a vorbit la Antena 3, în cadrul rubricii Eroul zilei, de la Previziuni, despre cum a cucerit medalia de argint la concursul International Cheese Awards, desfăşurată la Nantwich, Anglia, în perioada 26-27 iulie 2016, la care au participat alte 17 sortimente de brânzeturi din Belgia, Portugalia, Canada, Irlanda, Austria şi Letonia.