Antena 3 CNN Externe Eric Schmidt, fostul CEO al Google, s-a făcut "traficant de arme autorizat" pentru Ucraina: "Nu vă recomand să urmați calea asta"

Eric Schmidt, fostul CEO al Google, s-a făcut "traficant de arme autorizat" pentru Ucraina: "Nu vă recomand să urmați calea asta"

de Adrian Iclozan    |   

Fostul director executiv al Google, Eric Schmidt, a spus despre sine că s-a transformat într-un "traficant de arme autorizat", ca parte a planului său de a ajuta Ucraina să aibă acces la Inteligența Artificială în lupta împotriva invaziei rusești, relatează publicația Business Insider.

Schimdt a susținut o prelegere la Universitatea Stanford și a dezvăluit că lucrează împreună cu Sebastian Thrun, directorul general al platformei Udacity, la o nouă companie.

Denumit White Stork, acest start-up va utiliza Inteligența Artificială, IA, pentru a elimina luptele clasice cu personal uman. Mai exact, va produce la nivel de masă drone IA menite să identifice ținte.

Prelegerea a lui Schmidt fost susținută în aprilie, iar Universitatea Stanford a postat-o pe canalul său YouTube săptămâna trecută, după care s-a viralizat. Ulterior, înregistrarea a fost retrasă.

"Văzându-i pe ruși cum trag cu tancurile în clădiri de apartamente cu bătrâne și copii mici, m-a cuprins nebunia", a spus Schmidt în timpul prelegerii.

El a estimat că, prin scăderea costului roboților, ar urma să fie eliminată necesitatea luptelor terestre cu tancuri și alte tipuri de artilerie.

Astfel, cu sprijinul guvernelor, dronele ar urma să meargă direct în Ucraina pentru a purta războiul acolo.

"Din cauza modului în care funcționează sistemul, sunt acum un traficant de arme autorizat. Informatician, om de afaceri, traficant de arme", a afirmat Schimdt.

"Nu vă recomand acest lucru în carieră. Aș rămâne cu Inteligența Artificială", a adăugat el.

Business Insider amintește că Eric Schmidt a prezidat anterior Comisia americană pentru Securitate Națională privind Inteligența Artificială timp de mai mulți ani.

El a fost CEO al Google între anii 2001 și 2011.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile