Antena 3 CNN Conținut plătit Emmanuil Grinshpun despre investiția în orașul port Riga și felul în care aceasta va remodela orașul

Emmanuil Grinshpun despre investiția în orașul port Riga și felul în care aceasta va remodela orașul

Emmanuil Grinshpun este un om de afaceri internațional experimentat. Aflați mai multe în legătură cu una dintre cele mai recente investiții ale sale, proiectul orașului port Riga, și despre investițiile în Letonia.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Orașul port Riga este printre cele mai promițătoare dezvoltări metropolitane de la malul mării din statele baltice. Emmanuil Grinshpun, un investitor și om de afaceri experimentat, se numără printre directorii proiectului. Se așteaptă ca acest proiect să aibă un impact major asupra economiei, agrementului și turismului din Riga.

Emmanuil Grinshpun, investitor și fondator de companii în toată lumea, se concentrează în prezent asupra Letoniei. Acesta este de părere că orașul port Riga are un potențial uriaș ca investiție. De asemenea, consideră că Letonia este o țară cu un potențial imens de creștere și un loc ideal atât pentru a trăi, cât și ca destinație de vară.

În acest articol, Emmanuil Grinshpun va detalia proiectul orașului port Riga și felul în care acesta va remodela Riga. Totodată, va explica ce va urma pentru oraș după finalizarea proiectului. Grinshpun va dezvălui și ce îl motivează să investească în Letonia.

Emmanuil Grinshpun: filantrop, om de afaceri recunoscut la nivel mondial și investitor

Emmanuil Grinshpun este un filantrop moldovean și un om de afaceri și investitor recunoscut la nivel mondial. Acesta contribuie în mod activ la dezvoltarea societății și la creșterea economică prin intermediul afacerilor imobiliare și nu numai.

De-a lungul carierei sale, a contribuit foarte mult la comunitatea evreiască. Timp de mai bine de un deceniu, a fost un membru activ și unul dintre liderii Comunității Evreiești din Moldova. Participă la proiecte sociale și are activități filantropice în țări precum Moldova, Letonia, Kazahstan, Israel și SUA.

În ultimul timp, Emmanuil Grinshpun a organizat acțiuni umanitare pentru refugiații ucraineni. De asemenea, este Consul Onorific al Republicii Kazahstan în Florida, Georgia și Carolina de Sud.

Grinshpun ocupă o poziție de conducere în întreprinderi din Moldova ce activează în mai multe domenii, cum ar fi alimentația, ospitalitatea, industria de fitness, industria farmaceutică, finanțele și sectorul tehnologic. Mai mult decât atât, dl. Grinshpun investește în varii afaceri de succes, precum centre comerciale, centre de afaceri și de agreement, companii de construcții, companii de avocatură, companii de brokeraj, stații de emisie, companii fintech etc.

Printre cele mai recente și mai importante investiții ale lui Emmanuil Grinshpun se numără proiectul orașului port Riga, un proiect metropolitan important de dezvoltare a zonei portuare din Riga, Letonia.

Conceptul proiectului orașului port Riga

După cum afirmă Grinshpun, proiectul orașului port Riga va fi cel mai mare proiect de dezvoltare urbană de la malul mării din Europa. Acesta va dispune de facilități rezidențiale, comerciale și de agrement, parcuri, locuri de joacă și parcări publice. Suprafața totală de dezvoltare a orașului port Riga este de 470.000 de metri pătrați.

Proiectul a început să se dezvolte, iar etapele sale vor fi implementate pe parcursul a 20 de ani. Conceptul va avea în vedere previziunile de creștere economică a țării, oportunitățile și tendințele de dezvoltare ale orașului Riga. Mediul de investiții, piața imobiliară, infrastructura și problemele legate de transport sunt analizate cu atenție. Această analiză va include experiența străină în dezvoltarea fostelor zone portuare. O atenție deosebită este acordată evaluării calității aerului, nivelului de zgomot și efectului vântului.

Cei 4,5 km de țărm din orașul port Riga vor fi publici, inclusiv accesul direct la apă și promenadele de pe mal. Unul din obiectivele principale ale proiectului este de a îmbunătăți soluțiile de mobilitate pentru pietoni și bicicliști. Crearea unui teren public va încuraja înverzirea încă din faza de început a dezvoltării. Totodată, sunt luate în considerare proiecte temporare de parcuri și spații publice.

De ce a optat Emmanuil Grinshpun pentru proiectul orașului port Riga?

Proiectul este situat în locul în care toate navele de croazieră ajung la Riga. Prin urmare, va atrage un număr mare de turiști și rezidenți pe termen lung. Emmanuil Grinshpun are convingerea că Letonia este o destinație de vacanță extraordinară. Riga se distinge prin istorie, arhitectură, oferta culinară și viața de noapte vibrantă. Totul este la un preț accesibil și de calitate superioară.

Letonia are un potențial imens ca destinație de vară pentru cei ce locuiesc în Orientul Mijlociu și caută să scape de temperaturile extrem de ridicate din timpul verii, susține Grinshpun. De altfel, Riga este cunoscută de mulți drept ,,Dubaiul Nordului".

Orașul port Riga are 4,5 km de mal, o suprafață de 47 de hectare și se află în imediata apropiere a centrului istoric Riga, aflat în patrimoniul mondial UNESCO. Este posibilă și o vizionare a cartierului art nouveau și a orașului vechi. Este un proiect unic chiar în centrul orașului Riga.

Proiectul își propune să înapoieze malul locuitorilor și vizitatorilor din Riga. Orașul port Riga reprezintă o combinație unică între istorie și modernitate, cultură și artă, viață și muncă.

Se situează la o scurtă plimbare de centrul istoric al orașului, între Andrejsala, Portul de Iahturi Andrejosta și Portul de Pasageri Riga. Viziunea de dezvoltare a zonei în viitor va consolida spațiul public și soluțiile de mobilitate ale centrului Riga, transformându-l într-o valoroasă destinație de afaceri, rezidențială, turistică și de agrement.

De ce a ales Emmanuil Grinshpun să investească în Letonia?

Emmanuil Grinshpun s-a mutat în Letonia în timpul pandemiei de Covid-19 și a rămas acolo. Acesta nu privește Letonia doar ca pe un loc minunat în care să trăiești, ci și în care să investești. Motivele pentru care este de părere că Letonia este o destinație ideală în materie de investiții sunt:

Dezvoltarea infrastructurii pentru transport

Înainte de a investi, investitorii analizează infrastructura. Letonia este un punct de intersecție între Est și Vest, devenind astfel o locație perfectă pentru transportul de mărfuri în toată Europa.

Pe lângă o rețea extinsă de drumuri, căi ferate și porturi, țara are o infrastructură pentru transport foarte bine dezvoltată.

Forță de muncă cu experiență

Succesul unei organizații depinde de oamenii săi. Investitorii au încredere în capacitatea Letoniei de a asigura angajați calificați, datorită forței de muncă extrem de educate și calificate. Mulți oameni din Letonia vorbesc mai multe limbi, în special letona, rusa și engleza.

O zonă de comerț liber (în special în interiorul UE)

,,Comerțul liber" este unul din factorii decisivi pentru Emmanuil Grinshpun înainte de a investi într-o țară. Întreprinderile din Letonia sunt libere să facă comerț cu alte națiuni din UE datorită faptului că sunt membre ale Uniunii Europene (UE).

Stimulente oferite de guvern

Investitorii și oamenii de afaceri beneficiază de stimulente excelente din partea guvernului din Letonia. Pe plan internațional, ratele scăzute de impozitare și dreptul de ședere sunt două din cele mai importante stimulente ce atrag investitorii.

Ratele de impozitare sunt scăzute, iar aceștia sunt eligibili pentru o viză Schengen pentru a se deplasa liber în Europa. În opinia lui Emmanuil Grinshpun, acest lucru a atras, de-a lungul timpului, mulți investitori internaționali. Mai mult, investitorii sunt eligibili pentru cetățenie după cinci ani de ședere.

Considerații referitoare la reglementarea internațională

Sistemul de reglementare din Letonia include standarde și norme europene. Ca stat membru al Uniunii Europene, Letonia face obiectul Acordului OMC privind Facilitarea Comerțului.

Toate proiectele de reglementări tehnice trebuie să fie prezentate Comitetului OMC privind Barierele Tehnice Din Comerț.

Cea mai dezvoltată țară în ceea ce privește exporturile

Economia letonă depinde în mare parte de exporturi, de aceea țara are experiență în materie de politici de export. Investițiile în Letonia reprezintă un lucru sigur pentru investitorii străini, datorită profitabilității activității de export.

Un ecosistem de start-up-uri prosper

Ecosistemul în plină dezvoltare al start-up-urilor din Letonia face din această țară o destinație tentantă pentru investitori. Start-up-urile din țară au acces la incubatoare, acceleratoare și spații de lucru.

Securitate internațională

Întreprinderile ce transportă mărfuri pe teritoriul Europei beneficiază de siguranța și securitatea Letoniei. Securitatea țării este întărită de calitatea sa de membru al Uniunii Europene și al NATO.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile