Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Elon Musk neagă informația conform căreia va dona 45 de milioane de dolari pe lună pentru susținerea lui Trump

Elon Musk neagă informația conform căreia va dona 45 de milioane de dolari pe lună pentru susținerea lui Trump

de Andreea Ştefan    |   

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a negat informațiile apărute săptămâna trecută, conform cărora intenționa să doneze 45 de milioane de dolari pe lună unui Super Pac axat pe susținerea lui Trump la alegerile prezidențiale din SUA, potrivit The Guardian.

Marți, Musk a apărut în emisiunea lui Jordan Peterson, unde a spus că afirmația „pur și simplu nu este adevărată”. „Nu donez 45 de milioane de dolari pe lună pentru Trump”, a spus el.

„Acum, ceea ce am făcut este că am creat un Pac sau Super Pac sau cum vreți să îi spuneți. Se numește America Pac”, a spus el.

Super Pac-urile, prescurtarea de la Political Action Committees, sunt organizații politice independente cărora donatorii le pot oferi sume nelimitate de bani, în timp ce donațiile către persoane fizice sau către alte organizații decât Super Pac-uri sunt limitate.

După interviul cu Peterson, Musk a răspuns pe X la un clip din interviu, spunând: „Da”, și la un alt tweet care face referire la rapoarte, spunând: „Da, este ridicol. Fac unele donații către America PAC, dar la un nivel mult mai scăzut, iar valorile cheie ale PAC sunt sprijinirea meritocrației și a libertății individuale. Republicanii sunt în mare parte, dar nu în totalitate, de partea meritocrației și a libertății”.

Dezmințirea vine la câteva zile după ce Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială, susținând-o pe vicepreședintele său Kamala Harris, care are acum destui delegați pentru a revendica nominalizarea democrată în august.

Tot marți, New York Times a relatat că personalul Super Pac este format din foști colaboratori ai campaniei prezidențiale a guvernatorului Floridei, Ron DeSantis. „Super Pac-ul a dobândit un aer de mister în orbita lui Trump, alte grupuri externe fiind în mare parte în întuneric cu privire la planurile sale”, a raportat Times.

Dar asistenții, Generra Peck, care a gestionat inițial campania lui DeSantis, și Phil Cox, un fost șef al Asociației Guvernatorilor Republicani, „ar putea contribui la legitimizarea acestuia în cadrul establishmentului republican, în timp ce își propune să devină unul dintre grupurile principale în numele dlui Trump”.

„Intenția este de a promova principiile care au făcut America măreață în primul rând”, a declarat Musk la emisiunea lui Peterson. „Nu aș spune că sunt de exemplu de partea Maga”, a adăugat el, referindu-se la sloganul lui Trump.

Musk nu a precizat cât de mult intenționează să doneze pentru Pac.

America Pac a fost deja sprijinit de unii dintre prietenii și aliații lui Musk din lumea tehnologiei, a raportat Times, inclusiv Joe Lonsdale, care a co-fondat compania de software Palantir împreună cu Peter Thiel, un donator politic important pentru noul vicepreședinte ales de Trump, senatorul JD Vance din Ohio.

Gemenii Winklevoss, antreprenori în domeniul criptomonedelor care l-au atacat pe Joe Biden pentru că a dus ceea ce ei au numit un război împotriva criptomonedelor prin reglementare, ar fi contribuit, de asemenea, la acest efort, a raportat Wall Street Journal. Ei l-au apreciat pe Trump ca fiind „pro-Bitcoin, pro-crypto, pro-business” în iunie.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile