Antena 3 CNN Life Elon Musk nu își poate construi gigafabrica Tesla în Germania din cauza unor șerpi care hibernează

Elon Musk nu își poate construi gigafabrica Tesla în Germania din cauza unor șerpi care hibernează

Mia Lungu
2 minute de citit Publicat la 21:45 08 Dec 2020 Modificat la 21:45 08 Dec 2020

"Landesumweltamt (autoritatea de stat pentru mediu) și Tesla vor fi consultate acum, trebuie să facă observații până în această după-amiază și apoi vom evalua situația", a declarat marți un purtător de cuvânt al instanței administrative din Frankfurt, potrivit Reuters.

Constructorul auto a anunțat planuri la sfârșitul anului trecut pentru construirea primei sale megafabrici europene și centru de proiectare în Gruenheide, lângă Berlin, cu intenția de a-l pune în funcțiune până la 1 iulie 2021 pentru a începe construirea vehiculului utilitar sport Model Y.

Musk, care a transformat Tesla în cel mai valoros producător auto din lume, în doar 16 ani, este obișnuit să se miște rapid. Compania Shanghai Gigafactory a trecut de la stadiul de șsantier la construirea de mașini în doar 11 luni.

Decizia de a amplasa prima fabrică europeană a companiei în apropierea Berlinului îi oferă pionierului american al mașinilor electrice râvnita etichetă „Made in Germany”.

Permisiunea Tesla de a începe construcția depinde de o aprobare condiționată de către autoritățile locale, care sunt obligate să consulte grupurile de mediu și comunitatea. De aceea, compania a fost angajată într-un audit de mediu, un proces care consumă mult timp într-o țară în care atenția la detalii este o prioritate.

Activiștii de mediu se opun fabricii lui Musk: Șerpii aflați în hibernare sunt în pericol

Activiștii de mediu ai unei organizații locale, NABU, sunt îngrijorați de faptul că șarpele neted, cunoscut și sub numele de Coronella austriaca, ar putea hiberna în pământ la locul șsantierului și că activitatea de tăiere a copacilor îi poate perturba somnul de iarnă.

Autoritățile locale examinează, de asemenea, afirmațiile NABU conform cărora Lacerta agilis, cunoscută și sub numele de șopârle de nisip, ar putea fi pusă în pericol prin extinderea Tesla.

La începutul lunii octombrie, Tesla și-a rezervat trei zile pentru a identifica localnicii și potențialii critici ai fabricii, dar procesul de consultare a durat opt ​​zile și au fost depuse 414 plângeri și observații.

Printre altele, localnicii erau îngrijorați de faptul că Gigafabrica, odată cu începerea producției de celule de baterii, va consuma resurselor locale de apă și doreau asigurări de la Tesla că acest consum va fi limitat. Ca răspuns, Tesla a fost de acord să reducă consumul de apă la 1,4 milioane de metri cubi, în scădere de la 3,3 milioane de metri cubi.

Tesla își înființează prima fabrică în Europa. Ce beneficii vor avea cei care vor opta pentru mașini electrice

Acum un an, Tesla anunța că fabrica din Germania va fabrica anual 500.000 de mașini la noua uzină de lângă Berlin. Compania intenționa să investească până la patru miliarde de euro în prima sa uzină din Europa. 

Directorul general al Tesla, Elon Musk, anunța atunci că a fost ales locul unde se va construi fabrica, în Grünheide și că acolo urma să producă vehiculele Model 3 şi Model Y.

 

Etichete: tesla Elon Musk serpi
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole