Antena 3 CNN Economic Elon Musk este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027

Elon Musk este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027

de Andreea Ştefan    |   

Elon Musk este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027, potrivit unui nou raport al unui grup care urmărește averea, citat de The Guardian.

Concluzia Informa Connect Academy cu privire la patronul producătorului de automobile electrice Tesla, al companiei private de rachete SpaceX și al platformei de social media X (fostă Twitter) provine din faptul că averea lui Musk a crescut cu o rată medie anuală de 110%.

El era, de asemenea, cea mai bogată persoană din lume, cu 251 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index, în timp ce raportul Academiei „2024 Trillion Dollar Club” a început să circule vineri.

Analiza Academiei a sugerat că fondatorul unui conglomerat de afaceri, Gautam Adani din India, va deveni al doilea care va atinge statutul de trilionar. Se pare că acest lucru se va întâmpla în 2028, dacă rata sa anuală de creștere rămâne la 123%.

Jensen Huang, directorul general al firmei de tehnologie Nvidia, și Prajogo Pangestu, magnatul indonezian al energiei și mineritului, ar putea deveni, de asemenea, trilionari în 2028, dacă traiectoria lor se menține.

Bernard Arnault, șeful LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton și a treia cea mai bogată persoană din lume, cu aproximativ 200 de miliarde de dolari, este pe cale să eclipseze un trilion de dolari în 2030 - în același an cu Mark Zuckerberg, directorul general al Meta.

O mână de companii au obținut evaluări de peste 1 miliard de dolari. Berkshire Hathaway a depășit cea mai recentă evaluare la sfârșitul lunii august, cu câteva zile înainte ca arhitectul său Warren Buffett să își sărbătorească cea de-a 94-a aniversare. Nvidia a intrat în clubul $1tn în mai 2023, iar în iunie a atins $3tn, poziționându-se la momentul respectiv după Microsoft și înaintea Apple ca a doua cea mai valoroasă companie din lume.

Cu toate acestea, după cum a remarcat CNBC, întrebarea cine ar putea fi primul miliardar al lumii a fascinat publicul încă de când lumea și-a încoronat primul miliardar în 1916. Acesta a fost John D Rockefeller din SUA, fondatorul și, la acea vreme, cel mai mare acționar al Standard Oil.

În ciuda acestei fascinații, mulți universitari consideră că acumularea unei averi imense este o boală socială. Un raport a calculat că cei mai bogați 1% din omenire sunt responsabili pentru mai multe emisii de carbon - un factor principal al crizei climatice actuale - decât cei mai săraci 66%.

Cu doar câteva zile înainte ca Informa Connect Academy să îl desemneze pe Musk drept persoana cu cele mai mari șanse de a deveni primul miliardar din lume, una dintre postările sale pe X i-a adus reacții negative din partea multor utilizatori ai site-ului.

Postarea sa spunea că un interviu între fostul prezentator Fox News Tucker Carlson și podcasterul Darryl Cooper - o figură media de dreapta - a fost „foarte interesant. Merită urmărit”.

Cooper a susținut în interviu că naziștii nu au vrut să ucidă atât de mulți oameni atunci când au organizat Holocaustul și au ucis 6 milioane de evrei în timpul celui de-al doilea război mondial. În schimb, a remarcat Cooper, regimul nazist al lui Adolf Hitler pur și simplu nu era echipat pentru a avea grijă de ei - iar podcasterul l-a învinuit pe prim-ministrul britanic Winston Churchill pentru „războiul care a devenit ceea ce a devenit”.

Musk și-a șters în cele din urmă postarea, iar Casa Albă a condamnat interviul lui Carlson cu Cooper drept „o insultă dezgustătoare și sadică la adresa tuturor americanilor”.

Miliardarul a anunțat în luna august că îl susține pe Donald Trump, în timp ce candidatul republican încearcă să obțină o a doua președinție în alegerile din noiembrie. Kamala Harris, vicepreședintele democrat, candidează de asemenea la alegeri.

Subiecte în articol: Elon Musk trilionar space x tesla
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile