Sondajul a început duminică seară iar Musk a spus că va respecta rezultatul.
Consultarea a arătat că 57% dintre participanți au votat ca miliardarul să demisioneze de la conducerea Twitter, în timp ce 43% au respins această idee.
La sondaj au fost exprimate 17 milioane de voturi.
CNN comentează că acest "referendum neoficial" a sancționat "conducerea haotică" a lui Musk în intervalul de timp scurs de la achiziția acestei rețele sociale.
A fost o perioadă marcată de concedieri în masă, de reactivarea conturilor anterior suspendate pentru încălcarea regulilor rețelei, de suspendarea conturilor unor jurnaliști care au scris despre miliardar și de schimbări bruște ale politicilor Twitter, urmate de revocări ale schimbărilor anunțate, adaugă sursa citată.
Musk nu a reacționat imediat la sondajul pe care el însuși l-a convocat.
Acțiunile Tesla au crescut după ce utilizatorii Twitter l-au "demis" pe Elon Musk
Rezultatul consultării vizând poziția de la vârful Twitter se suprapune cu provocările de business ale companiei.
De la finalizarea achiziției de către Elon Musk, mai multe branduri au întrerupt publicitatea pe această platformă.
Musk însuși a comentat că situația financiară a Twitter este dificilă.
O estimare realizată de analistul Dan Ives de la Wedbush Securities arată că Twitter este pe cale să piardă 4 miliarde de dolari pe an, după exodul agențiilor de publicitate.
CNN mai notează că Elon Musk și-a vândut acțiuni Tesla în valoare de mai multe miliarde de dolari, cel mai probabil pentru a plăti achiziția Twitter.
Luni, în tranzacțiile dinaintea deschiderii pieței, acțiunile Tesla s-au apreciat cu 5% după publicarea rezultatelor sondajului conform căruia Elon Musk ar trebui să renunțe la conducerea Twitter.