Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Elisabeta Lipă îi promite lui David Popovici că va obține finanțare pentru bazinul de înot: „Îl înțeleg”

Elisabeta Lipă îi promite lui David Popovici că va obține finanțare pentru bazinul de înot: „Îl înțeleg”

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, a vorbit, în cadrul emisiunii În fața Națiuni de la Antena 3 CNN, după ce România a obținut încă două medalii de argint la canotaj. De asemenea, fosta mare campioană i-a făcut o promisiune lui David Popovici, după ce a cerut autorităților locale mai multe investiții în infrastructura sportivă.

România a mai câștigat două medalii olimpice, astăzi, la Paris. Canotoarele române Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame feminin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după un finiş remarcabil. Tot argint au obținut și Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară.

În acest context, Elisabeta Lipă și-a exprimat bucuria în cadrul unui interviu pentru Antena 3 CNN.

„Avem sportivi valoroși”

Președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport e mândră că România a ajuns să se claseze pe locul 11 și a transmis că le ține pumnii în continuare tuturor sportivilor.

„Locul 11 România, Doamne, ce mi-aș dori să rămână aici, în jurul acestei cifre la finalul acestor jocuri olimpice.

Mă bucur că David a spart gheața și canotorii nu s-au lăsat și continuă să spargă gheața mai departe și îmi doresc și ca ceilalți sportivi care vor intra în arenele olimpice să ducă mai departe această tradiție frumoasă pe care David a lăsat-o, spărgând emoțiile, spărgând acel loc 46 de la Tokyo și iată că suntem pe locul 11.

Avem sportivi valoroși care intră în competiția olimpică și aici aș vrea să spun că în seara aceasta, și astăzi de dimineață, de fapt, a început atletismul, va veni Cătălin Chirilă de la canoe, vin luptătorii noștri, vin halterofilele noastre, mai avem și la gimnastică, mai avem mâine și ultima zi de canotaj și sper să încheiem cu cea mai frumoasă medalie.

Pentru toată lumea (n.r. să ținem pumnii), pentru toți sportivii noștri, pentru că merită, de la primul la ultimul. Munca lor să fie răsplătită în medalie, iar ei au nevoie de un cuvânt frumos din partea noastră și o încurajare din partea familiei, prietenilor și nu numai. Mă bucur că am văzut atât de mulți români astăzi în tribune.

Eu sunt la unsprezecea participare la Jocurile Olimpice și sincer vreau să vă spun că nu am văzut la nicio ediție atât de multe, tribuna amenajată pe o suprafață atât de mare. Deci, începând de la 1.000 de metri până spre sosire, vedem numai fani, numai susținători, peste 20.000 de persoane în tribune și peste 10.000 în picioare, că s-au vândut bilete și în picioare, e ceva extraordinar”, a declarat Elisabeta Lipă, pentru Antena 3 CNN.

„Munca este enormă, titanică”

De asemenea, Elisabeta Lipă a vorbit și despre câtă muncă e în spatele unui sportiv care reușește să facă performanță.

„Sunt sportivi care muncesc poate de trei cicluri olimpice și când nu mai speră că pot urca pe podiumul olimpic, dacă reușesc să se califice, Dumnezeu îi ajută prin munca lor, prin dedicarea lor. Munca este enormă, titanică, deci este un sacrificiu la care un om normal n-are cum să fie dispus să-l facă. În primul rând, ei sunt tineri, renunță la tot ceea ce viața le oferă conform vârstei, după care cantonamentele lungi, care sunt foarte obositoare psihic, nu fizic, miile de ore de vâslit, de stat în sală. 

Palmele sunt muncite, palmele arată că un campion trebuie să aibă nu numai talent și un pic de noroc de la Dumnezeu și să-și bătătorească acele palme zi de zi ca să ajungă acolo unde își dorește”, a mai declarat Elisabeta Lipă.

„Eu i-am promis lui David”

După ce a reușit să obțină două medalii la Jocurile Olimpice, David Popovici a oferit un discurs-manifest prin care trage un semnal de alarmă autorităţilor cu privire la lipsa de investiţii în infrastructura sportivă. 

Pe această cale, Elisabeta Lipă a transmis că îi promite lui David Popovici că va obține finanțare pentru bazinul olimpic.

„Este clar că sportul are nevoie de infrastructură, e nevoie și de sport în școală, ca să avem baza de selecție pentru înalta performanță. Și sportul românesc are nevoie și de o reformă. Doare, întotdeauna omul nu prea este dispus și deschis la schimbare, dar întotdeauna schimbările aduc și ceva bun, iar eu i-am promis lui David pentru că îl înțeleg, sentimental este legat de acel bazin. A intrat în apă la 4 ani, asta înseamnă ca și cum ar fi casa lui. 

I-am promis că după ce se termină Jocurile Olimpice voi face tot ce pot și ce nu pot eu să fac. Până acum mi-a ieșit, chiar dacă s-a întâmplat puțin mai târziu.  

Eu îi promit că voi face tot posibilul să fac cum zice domnul Țiriac. 'Domnișoară, ai dansat pe masa Guvernului ca să-ți dea mai mulți bani?' O să dansez nu știu pe ce masă, dar cu siguranță că o să-l ajut ca acest bazin să intre pe un program de finanțare și pentru Jocurile Olimpice viitoare. Cu siguranță că nu va avea cum să se pregătească acolo, dar el are la Clubul Sportiv Dinamo un bazin nou, frumos, care îl așteaptă cu brațele deschise”, a mai adăugat Elisabeta Lipă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile