Antena 3 CNN Sport Elisabeta Lipa anunţă construirea unei piste olimpice de canotaj pe Lacul Pantelimon: „Sportul românesc are nevoie de infrastructură”

Elisabeta Lipa anunţă construirea unei piste olimpice de canotaj pe Lacul Pantelimon: „Sportul românesc are nevoie de infrastructură”

Proiectul va avea susținere şi din partea statului, prin Compania Naţională de Investiții.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Anunţul a fost făcut de președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, care şi-a exprimat dorinţa să organizeze în viitor o ediţie a Campionatelor Mondiale de seniori pe Lacul Pantelimon. 

„Ceea ce mă bucură enorm este faptul că visul meu şi al generaţiei din care am făcut parte începe să prindă contur. Pentru că dorinţa de a avea acest canal olimpic este atât de mare încât chiar dacă se spune că speranţa moare ultima am crezut în sufletul meu că nu va mai prinde niciodată contur. Dar nu m-am lăsat.

Este foarte important pentru că la ce rezultate avem, la ce palmares avem, la ce echipă avem, să putem organiza şi noi un campionat, să ne putem face cunoscuţi în lumea asta. Putem să fim pe podiumul olimpic, mondial cu medalii, putem să fim şi ca rezultate la general, pentru că România de câţiva ani buni, cu mici pauze, a stat doar pe podium în privinţa rezultatelor, dar noi nu putem organiza nici măcar o competiţie foarte mică", a declarat Lipă la Palatul CEC din Capitală.

Baza de canotaj care va fi construită pe Lacul Pantelimon va avea susținere din partea CEC Bank, dar şi din partea statului, prin Compania Naţională de Investiții.

„Este foarte greu să ai rezultate doar din bugetul pe care îl asigură statul român. Şi iată că CEC a venit alături de noi şi investeşte. Sportul românesc are nevoie de asemenea parteneri care să vină să ajute aceşti tineri minunaţi care îşi doresc să urce pe podiumul olimpic, mondial, european. Sportul românesc are nevoie de infrastructură şi când statul nu poate să asigure, atunci trebuie să vină parteneri puternici care să ajute la dezvoltarea infrastructurii sportive", a mai spus Elisabeta Lipă. 

România va participa la Jocurile Olimpice de la Paris de 13 echipaje de canotaj (45 locuri cotă): simplu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin.

Subiecte în articol: Elisabeta Lipa canotaj Lacul Pantelimon
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile