Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum putem elimina toxinele din corpul nostru

Cum putem elimina toxinele din corpul nostru

Există persoane care susțin că organismul se descurcă foarte bine să elimine toxinele și nu este necesar niciun program de detoxifiere, în timp ce alte persoane consideră că, din când în când, postul și curele de detoxifiere pot fi de mare ajutor.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Specialiștii sunt de părere că adevărul este undeva la mijloc. Într-adevăr, corpul uman se descurcă de minune să elimine încărcătura toxică, dar cu toate acestea, dieta, stilul personal de viață și mediul nostru sunt dramatic diferite de cele ale strămoșilor noștri.

Odată cu încărcătura toxică din ce în ce mai mare asupra corpului nostru, necesitatea unui post periodic pare prudent și benefic.

 În ciuda a ceea ce vedem în reclamele de la televizor, colonul nostru nu este plin de kilograme de deșeuri.

De fapt, organismul nostru este înzestrat cu sisteme foarte eficiente pentru eliminarea toxinelor, cum ar fi sistemul respirator (plămâni, sinusuri, nas), sistemul gastrointestinal (ficat, colon, tractul gastrointestinal), sistemul urinar (rinichi, vezică urinară), piele (glandele sebacee și transpirația) și sistemele limfatice.

Zi de zi, aceste sisteme funcționează neîncetat pentru a neutraliza, transforma sau elimina toxinele din organism.

Curele cu sucuri – recomandate pentru eliminarea toxinelor

În primul rând, trebuie menționat faptul că dietele cu sucuri și, în general, dietele drastice de detoxifiere, nu sunt recomandate mamelor care alăptează, femeilor care bănuiesc că au rămas însărcinate în urma efectuării mai multor teste sarcină, persoanelor care urmează să treacă printr-o procedură chirurgicală sau au suferit recent o intervenție și nici persoanelor cu afecțiuni cronice, fără să fi primit în prealabil o aprobare din partea medicului.

Dacă nu ați mai ținut niciodată o cură de detoxifiere cu sucuri, atunci pentru prima dată încercați să țineți o astfel de cură doar 3 zile, și anume vineri, sâmbătă și duminică, cu condiția ca joi deja să vă pregătiți organismul pentru cură, asta însemnând să nu consumați alcool, zahăr, lactate, grâu, carne și nici ouă.

Puteți cumpăra sucuri organice de legume, frunzoase și fructe sau le puteți prepara pe loc acasă dacă aveți un storcător.

În general, sucurile de legume verzi conțin clorofilă, care este extrem de bună în susținerea procesului de detoxifiere, dar practic toate sucurile de legume și fructe sunt ideale.

Puteți adăuga în sucuri și produse naturiste, cum ar fi tincturi, siropuri fără zahăr, cătină, spirulină sau argilă alimentară.

Principalul criteriu este acela de a bea suc organic, care nu a fost prelucrat excesiv și care nu conține zaharuri, coloranți, conservați și altele asemenea.

De exemplu, puteți prepara un suc simplu cu morcovi, mere și ghimbir proaspăt, iar la prânz puteți prepara un suc din morcovi, mere, spanac, sfeclă, afine, căpșuni, ananas și lămâie.

Un suc tropical puteți prepara din portocală, apio, zmeură, mango, ananas, piersică și miere sau puteți face un suc revigorant cu portocală, morcov, sfeclă, ghimbir, castravete, țelină, pătrunjel, spanac și varză.

Un suc verde cu proprietăți excepționale este cel din castravete, apio, pătrunjel verde proaspăt, spanac, kale, lămâie, măr și ghimbir.

Încercați, de asemenea, să nu vă administrați medicamente pe parcursul unei cure de detoxifiere. Optați pentru medicamente fără rețetă doar dacă aveți nevoie absolută.

Dacă sunteți obișnuiți să beți cafea dimineață, atunci optați pentru o alternativă, cum ar fi băuturile pe bază de orz sau cicoare pe care le găsiți într-o mare varietate.

Aceste băuturi completează perfect cura de detoxifiere deoarece conțin orz sau cicoare prăjită, roșcove, scorțișoară și alte condimente precum anason stelat sau nucșoară.

Dimineața puteți bea apă caldă cu lămâie, după care pe parcursul zilei puteți consuma suc dimineața, la prânz, după-amiaza târziu și la cină.

O porție de suc ar trebuie să aibă 240-350 ml. Consumul de ceaiuri fără cofeină în timpul zilei este recomandat, în special ceai de ghimbir sau ceai de detoxifiere pe bază de plante.

De asemenea, ar trebui să beți 8-10 pahare de apă în fiecare zi pentru a ajuta la filtrarea și eliminarea toxinelor din organism. Puteți adăuga o linguriță de semințe de in zdrobite în apă, ceai sau suc pentru a crește aportul de fibre și pentru a facilita eliminarea toxinelor.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile