Antena 3 CNN Be EU Eliminarea roamingului în UE, prelungită până în 2032, după un acord între Parlamentul European și statele membre UE

Eliminarea roamingului în UE, prelungită până în 2032, după un acord între Parlamentul European și statele membre UE

Cerasela Stafie
1 minut de citit Publicat la 19:39 09 Dec 2021 Modificat la 20:08 09 Dec 2021

Anunțul a fost făcut de Comisia europeană. Instituția a transmis că ”salută acordul politic la care au ajuns Parlamentul European și statele membre ale UE cu privire la noul Regulament privind roamingul”.

”Noul regulament va prelungi până în 2032 sistemul existent, care prevede că cetățenilor nu li se pot aplica taxe suplimentare pentru apelurile efectuate sau datele utilizate în timpul călătoriilor în interiorul UE, și va oferi, de asemenea, noi avantaje consumatorilor,” a adăugat.

Astfel, cetățenii statelor membre vor putea să efectueze apeluri, să transmită mesaje text și să utilizeze datele mobile atunci când călătoresc în interiorul UE la același nivel de calitate ca în țara lor de origine și fără să plătească suplimentar.

Totodată, oamenii vor avea un acces maifacil la comunicațiile de urgență, indiferent de locul în care se află în UE și vor avea dreptul să primească informații clare referitoare la situația în care li s-ar putea percepe taxe suplimentare accidentale pentru un serviciu utilizat în roaming. Noul Regulament va intra în vigoare din luna iulie 2022.

Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală, a declarat: ”din 2017, beneficiem, ca europeni, de acces gratuit la roaming. Iar prin acordul convenit astăzi, ne-am asigurat că ne vom putea bucura de aceste beneficii pentru încă 10 ani și că vom putea rămâne conectați, vom putea efectua apeluri, trimite mesaje text și naviga pe internet fără costuri suplimentare atunci când călătorim în UE. În același timp, prin acest nou regulament, îmbunătățim, totodată, calitatea experienței de roaming”.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a declarat: ”în timpul vacanțelor petrecute în Grecia, Austria sau Bulgaria. Atunci când vizităm clienți sau furnizori în Italia sau Estonia…. Faptul că putem călători în străinătate fără să ne facem griji în legătură cu factura telefonică reprezintă o parte tangibilă a experienței pe care o avem ca europeni în raport cu piața unică a UE. Astăzi ne asigurăm nu numai că această experiență va continua, ci și că o vom îmbunătăți: vom avea parte de o calitate mai bună, de servicii mai bune și chiar de mai multă transparență”.

Citește mai multe din Be EU
» Citește mai multe din Be EU
TOP articole