Antena 3 CNN Politică Cine nu vrea eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Proiectul, respins de o comisie a Senatului

Cine nu vrea eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Proiectul, respins de o comisie a Senatului

Adelina Miron
1 minut de citit Publicat la 15:41 03 Feb 2022 Modificat la 15:44 03 Feb 2022

Proiectul de eliminare a pensiilor special pentru aleșii locali a picat cu 7 şapte voturi “pentru”, 4 “împotrivă” şi două abţineri.

Senatorii PSD, UDMR şi AUR au votat împotrivă, iar senatorii PNL prezenţi s-au abţinut, potrivit unui comunicat de presă al USR.

AUR a transmis, printr-un comunicat de presă, că senatorul Dorinel Cosma, parte a Comisiei de Muncă, „nu a înțeles bine întrebarea și a votat eronat însă opțiunea sa nu a mai fost luată în considerare".

„AUR reclamă abuzul săvârșit de PSD la votul din Comisia de muncă din Senat, referitor la pensiile speciale ale aleșilor locali. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) susține eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali și acuză PSD că nu a consemnat votul corect, exprimat ulterior, al senatorului Dorinel Cosma, în Comisia pentru muncă din cadrul Senatului. Senatorul Cosma, fiind online, nu a înțeles bine întrebarea și a votat eronat în primă fază, după care a revenit, însă opțiunea sa nu a mai fost luată în considerare, ceea ce reprezintă un abuz. Președintele comisiei, Ion Rotaru, a recurs la o ticăloșie clasică, ignorând cererea de îndreptare a votului", se arată în comunicatul de presă.

Alianța pentru Unirea Românilor susține că la votul în plenul Senatului "va vota ferm pentru desființarea pensiilor speciale ale primarilor".

Potrivit art. 210 din OUG 57/2019, se acordă o pensie specială persoanelor care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean sau vicepreşedinte al consiliului judeţean.

USR a propus abrogarea acestui act normativ, pentru că "persoanele care ar urma să beneficieze de pensiile speciale nu fac parte dintr-o categorie socio-profesională vulnerabilă sau defavorizată, astfel încât să beneficieze de acordarea unor venituri suplimentare, prin derogare de la principiul contributivităţii la bugetul asigurărilor sociale de stat".

 

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole