Antena 3 CNN Life Eliberarea de sub capcana ego-ului. Cum să trăiești autentic și fără suferință

Eliberarea de sub capcana ego-ului. Cum să trăiești autentic și fără suferință

de Ioana Dobre    |   

Cerasela Rogen, coach transformațional, a explicat, în cadrul emisiunii Numai de bine, de ce ego-ul ne menține captivi în nemulțumiri și cum provocările ne pot ghida către o viață autentică. 

"Sufletul nu suferă niciodată. El este conștiința noastră, care știe de ce trebuie să trecem prin provocări pentru a evolua. Nu putem evolua în zona de confort, pentru că atunci când ne este bine, nu avem motive să schimbăm ceva. Provocările sunt menite să ne ajute să creștem, să ne vindecăm rănile și să devenim mai înțelepți. Sufletul știe de la început care sunt încercările pe care trebuie să le depășim, așa că nu suferă.”, a spus Cerasela Rogen, coach transformațional.

Ego-ul, în schimb, este cel care generează suferința. De mici, suntem învățați să ne conformăm așteptărilor părinților, profesorilor sau societății. Ne creăm măști pentru a fi acceptați, renunțând la autenticitate. Pe parcurs, ne identificăm din ce în ce mai mult cu acest „Alter Ego”, o versiune a noastră care nu este conectată la suflet și care se hrănește din suferință.

„Ego-ul este cel care ne menține în nemulțumire constantă”, explică Cerasela. „El vrea să fim perfecți, să arătăm într-un anume fel, să atingem standarde imposibile. Pentru a-l controla, trebuie să-l facem cât mai mic. Acceptarea a ceea ce este, fără a ne lăsa pradă așteptărilor, ne ajută să ne trăim viața dintr-un loc al conștiinței, nu al minții.”

Exercițiile de conștientizare, precum concentrarea pe un punct fix atunci când mintea devine critică, sunt metode utile pentru a ieși din capcana ego-ului și a trăi în armonie cu sinele autentic.

Subiecte în articol: Cerasela Rogen dezvoltare personala
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile