Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii români au obţinut cinci medalii, dintre care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Lingvistică din Brazilia

Elevii români au obţinut cinci medalii, dintre care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Lingvistică din Brazilia

de Mia Lungu    |   

Elevii români au obţinut o medalie de aur, trei de argint, una de bronz şi două menţiuni de onoare la Olimpiada Internaţională de Lingvistică (IOL) din Brazilia, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Au obţinut medalii: Luiza-Teodora Mihai, de la Colegiul Naţional Iaşi - medalie de aur; Matei Chirilă, Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu", Cluj-Napoca - medalie de argint; Mihaela Anghel, Liceul Teoretic "Alexandru Ghica", Alexandria - medalie de argint; Karina-Adriana Stăncescu, Colegiul Naţional "Carol I", Craiova - medalie de argint; Elena Păvăloaia, Colegiul Naţional "Sfântul Sava", Bucureşti - medalie de bronz, a precizat Deca pe Facebook.

Menţiuni de onoare au obţinut elevii Ioana Steliana Barbu, de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tulcea, şi Sergiu Manea, de la Colegiul Naţional Pedagogic "Carmen Sylva" din Timişoara.

A mai făcut parte din lot Ioana Stănoiu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, prima clasată la etapa naţională.

Lotul României a fost pregătit de Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan-Al. Rosetti" al Academiei Române şi de Universitatea din Bucureşti şi a fost însoţit de Roxana Preda, asistent universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, de Paul Helmer, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Team Leaders, şi Mihai Bratu, student la Universitatea Tehnică din Delft şi medaliat la 3 dintre ediţiile anterioare ale IOL.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile