Antena 3 CNN Politică Elevii încep școala luni, 9 septembrie: Premierul Ciolacu va merge în vizite neanunţate la unități de învățământ, în următoarele zile

Elevii încep școala luni, 9 septembrie: Premierul Ciolacu va merge în vizite neanunţate la unități de învățământ, în următoarele zile

de Mia Lungu    |   

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va efectua în aceste zile mai multe vizite, inclusiv inopinate, în şcolile din România, pentru a vedea modul în care acestea sunt pregătite pentru noul an şcolar, potrivit Agerpres.

El a declarat, la finalul unei vizite efectuate, sâmbătă, la Şcoala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu" din comuna Cornu din judeţul Prahova, că multe şcoli din România vor fi modernizate până în 2026, datorită Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Luni, după cum bine ştim, începe şcoala. O să continui să merg în aceste zile în mai multe şcoli, şi anunţat, şi neanunţat. Să vedem stadiul. Eu cred că, totuşi, până la sfârşitul anului 2026, la fel cum şi în domeniul Sănătăţii vor fi nişte modificări majore în ceea ce priveşte infrastructura, cred că vor fi şi pentru infrastructura din sistemul de educaţie", a afirmat Ciolacu.

Premierul a subliniat că PNRR prevede un termen limită, sfârşitul anului 2026, pentru finalizarea proiectelor finanţate în cadrul programului, iar acesta trebuie respectat şi cu privire la proiectele dedicate şcolilor şi sistemului de educaţie.

"Mă bucur mult că PNRR ne impune un termen limită, respectiv 2026, astfel toată lumea nu mai stăm în acea obişnuită lâncezeală a noastră - lăsaţi că pot face şi mâine. Ei, mâine nu se mai poate face, aşa că trebuie să finalizăm cât mai multe proiecte", a mai spus premierul Ciolacu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile