Antena 3 CNN Actualitate Locale Ei sunt elevii români premiaţi de NASA la un concurs internaţional

Ei sunt elevii români premiaţi de NASA la un concurs internaţional

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 09:41 13 Apr 2022 Modificat la 09:41 13 Apr 2022

Liceenii români i-au cucerit pe specialiştii americani cu proiectele futuriste, gândite pentru aşezări umane în Cosmos.

Patru echipe au obținut locul I

Au avut emoţii mari înainte de competiţie, însă şi-au adunat forţele şi au reuşit. Munca de luni de zile a elevilor de la colegiul Naţional Andrei Şaguna a fost răsplătită peste Ocean.

Patru echipe au obţinut locul I la concursul internaţional Space Settlement Contest, organizat de National Space Society din Statele Unite.

Performanţa este una lăudabilă: este singurul colegiu din lume care a reuşit să obţină un astfel de rezultat

"Ne simţim foarte bine că am câştigat, suntem mândri de lucrul nostru, nu am crezut nicio secundă că vom câştiga, mai ales după alte încercări care nu au mers la fel de bine. Un atuu câştigător al proiectului nostru a fost faptul că ne-am orientat pe un viitor apropiat mai mult decât unul depărtat", au declarat elevii, în exclusivitate pentru Antena 3.

Mai mult, este pentru prima dată când elevii Colegiului Național Andrei Șaguna reușesc să obțină în cadrul acestui concurs premiul I pentru merit artistic și științic.

"O navă spaţială care spre deosebire de alte nave a vrut să reprezinte şi o ilustrare a vieţii în spaţiu prin simplul fapt că am făcut şi o bandă desenată care să-i ajute pe cititori să vadă cât mai bine, în ansamblu, despre ce vorbim, despre o sursă care poate într-o zi ar putea salva omenirea", adaugă un alt elev.

"În felul acesta ating multe laturi ale educaţiei, adică ei învaţă să fie aici, pe pământ foarte efcienţi, să înveţe ce înseamnă sustenabilitate, să trăiască în armonie într-o societate civilizată care să cuprindă întreg pământul", a declarat Ciprian Satala, director adj. Colegiul "Andrei Șaguna".

Au participat peste 17 mii de elevi, din 22 de ţări

Reuşita este cu atât mai lăudabilă, cu cât concurenţa a fost una acerbă. Au participat peste 17 mii de elevi, din 22 de ţări. Cu toţii sunt invitați de onoare la Luxemburg, unde vor avea un stand pentru a-și expune proiectele.

Elevii au avut de proiectat o stație interspațială sau au avut de făcut o analiză minuțioasă a tuturor nevoilor pe care oamenii le-ar putea avea dacă ar trăi în spațiu.

Citește mai multe din Locale
» Citește mai multe din Locale
TOP articole