Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, mesaj din spatele gratiilor, înaintea deciziei privind extrădarea în România: ”Sunt arestată ilegal de 46 de zile”

Elena Udrea, mesaj din spatele gratiilor, înaintea deciziei privind extrădarea în România: ”Sunt arestată ilegal de 46 de zile”

Ana-Maria Bujor
2 minute de citit Publicat la 16:47 22 Mai 2022 Modificat la 16:56 22 Mai 2022

Peste 1.000 de oameni au comentat la postarea Elenei Udrea, în care aceasta își exprimă nemulțumirea pentru faptul că este condamnată, deși alte persoane care au fost în aceeași situație au scăpat de condamnări și Înalta Curtea le-a admis contestațiile la executare.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestata ilegal, că urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestația în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Sova, Pop, Nită, Valcov, Bică, etc), și mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecata legal în dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care sta la baza tuturor acestor contestații, și să se contrazică cu ceea ce ei înșiși au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicați sunt toți evident în libertate. Și daca ar vrea să își justifice schimbarea de macaz prin aplicarea deciziei CJUE din 21.12.2021, tot nu ar putea deoarece aceasta prevede că judecătorii pot să nu țină cont de deciziile CCR, dacă “există un risc sistemic de impunitate ( nepedepsire)prin prescripție”. Trec peste toate argumentele constituționale prezentate de specialiști, de ce această decizie nu poate fi aplicată, și mă rezum la analiza raportată la cazul meu. Evident că nu putem vorbi de risc sistemic de impunitate, când este în discuție un singur dosar în care decizia CCR mai putea fi aplicată în Romania în dosarul Gala Bute. Sistemic înseamnă categorii întregi de persoane sau fapte, iar despre prescripție nu poate fi vorba ea intervenind pentru fapte de care sunt acuzata, peste cel puțin 4 ani. Cum au luat acești judecători o decizie atât de ilegala? Rămâne să aflam ce s-a întâmplat de fapt pe 7 aprilie.

În concluzie, am fost condamnata ilegal la fond pentru că:

a) completul de 3 judecători era nespecializat.

b) din complet a făcut parte Florentina Dragomir, care NU îndeplinea condițiile legale pentru a fi judecător, sigur… în Romania nu contează daca un judecător nu a depus jurământul de credință, în schimb în Grecia și Italia hotărârile date de F. Dragomir au fost considerate ilegale, iar cei din Bulgaria au cerut detalii despre aceasta judecătoare la termenul trecut din Sofia.

c) am fost condamnată în apel de un complet de 5 judecători nelegal constituit. CCR a constatat prin decizia 685/2018 că cel puțin unul dintre judecători, Președintele Completului, a fost numit cu încălcarea grava a legii, adică pus cu mana și nu tras aleatoriu la sorti. Cum acesta era și Președintele Secției Penale, adică seful celorlalți 4, este evident că ceea ce decidea el, așa rămânea, iar el “zicea” ce era scris în plicurile galbene care ajungeau la Înalta Curte.

d) mi s-a respins în mod halucinant contestația în anulare, luându-mi-se dreptul de a fi rejudecată legal. Nu exista niciun text referitor la speță mea, din legi speciale, din codul penal, codul de procedura penală, decizii CCR, decizii CJUE, CEDO, care să nu fi fost încălcate.

Dacă asta se întâmplă în cel mai vizibil și cunoscut dosar din Romania “Gala Bute”, ce o fi în celelalte? Ce se întâmplă cu Justiția din Romania? Specialiștii în drept, procurorii și judecătorii de buna credință, avocații și profesioniștii adevărați din conducerea Ministerului Justiției, CSM, ICCJ, sunt mulțumiți și liniștiți cu situația asta?”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

 

Etichete: Elena Udrea
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole