Informația a fost prezentată de Carmina Pricopie în cadrul emisiunii Decisiv:
„M-am uitat pe presa din Bulgaria să văd cum s-a întâmplat în alte cazuri, cât de rapide au fost deciziile. Ultimul caz cu renume în Bulgaria a fost anul trecut în noiembrie.
La mijlocul lunii a fost prins un cetățean belgian care avea pe numele său un mandat european de arestare și într-o lună autoritățile din Bulgaria l-au judecat, au judecat și cererea de arestare ca în cazul doamnei Udrea. Predarea s-a făcut în aproape o lună către autoritățile din Belgia.
Este un termen de 5 zile pentru apel, apoi se fixează data apelului, pentru că în 5 zile dumneaei are voie să facă contestație. Dacă autoritățile de acolo o extrădează pe doamna Udrea e posibil ca într-o lună să o vedem adusă în România.”, a spus Carmina Pricopie.
Mâine se judecă apelul formulat de către fostul ministru al Turismului la decizia magistraţilor de a fi arestată preventiv. Decizia de mâine este una definitivă, iar în funcţie de ea, Elena Udrea poate să aştepte predarea în România în stare de libertate sau în închisoare.
Elena Udrea a fost adusă, miercuri, în sala de judecată, pentru procesul de extrădare din Bulgaria.
Judecătorii bulgari au amânat pronunţarea sentinţei cu cinci zile şi au cerut autorităţilor române informaţii despre închisoarea în care a stat.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 19 aprilie la ora 14.30.
„Nu doresc să fiu predată autorităților române!", a spus Udrea, către judecător.
Judecătorul spune că avocaţii au prezentat cererea de azil politic către Grecia, însă documentul trebuie tradus.
Apărarea vrea ca, în cazul Elenei Udrea, Curtea să elibereze un permis de ședere în Bulgaria.