Potrivit directorului ANM, vor fi zone unde precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar temperaturile vor scădea puternic în toată țara.
”În special la altitudini mai mari de 1500 de metri este posibil, în zilele următoare, să consemnăm precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
De altfel, regimul de temperaturi va fi în scădere în următoarele zile, semn că toamna își intră în drepturi, iar la altitudini mari, precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare sunt semnul că este o perioadă în care normalul datei pe care o traversăm își intră în drepturi.
După o zi foarte caldă, cu 23 de grade ieri la Giurgiu, București, Filaret, Călărași, Oltenița, Fetești și Cernavodă, astăzi vom avea maxime de cel mult 17...18 grade, inclusiv în Capitală, semn că avem o diferență mai mare de 6...7 grade față de prima parte a lunii noiembrie până în prezent.
Maxime de 8...9 grade
Scăderea valorilor de temperaturi, care se vor apropia de normalul perioadei, va fi de interes în următoarea perioadă mai ales în a doua parte a acestei săptămâni și chiar săptămâna următoare, când cel mult în țară vom avea valori de la 7 până la 15...16 grade, cu cele mai coborâte valori în regiunile intracarpatice.
La nivelul maximelor, vom avea chiar o vreme ușor mai rece, 8...9 grade. Chiar și minimele de pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, în special în zonele depresionare, 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și până la 10 grade pe litoral.
Vorbim și de intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 80 - 90 km/h la munte, iar în restul țării rafale de 45 - 65 km/h, ceea ce va face, în condițiile scăderii regimului de temperaturi, să resimțim temperaturi mai coborâte”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.