Antena 3 CNN Conținut plătit Elena Lasconi: “Sunt cinstită, nu am combinaţii și nu am niciun grup de interese în spate"

Elena Lasconi: “Sunt cinstită, nu am combinaţii și nu am niciun grup de interese în spate"

Ioana Dobre
7 minute de citit Publicat la 20:36 04 Dec 2024 Modificat la 20:50 04 Dec 2024

Într-un mesaj clar și hotărât, Elena Lasconi, candidatul la prezidențiale, își reafirmă angajamentul față de valorile europene și față de un viitor prosper pentru România. „Nu prin ură față de Europa îți demonstrezi patriotismul, ci prin mândria de a contribui cu ce avem noi, românii!” a declarat Lasconi, făcând apel la toți românii să nu lase ideologiile periculoase, cum ar fi viziunile anti-NATO și anti-UE promovate de Călin Georgescu, să submineze drumul țării.

Elena Lasconi își încheie mesajul cu o invitație pentru români să o voteze în contextul unei alegeri istorice: „Este momentul să alegem între Est și Vest, iar eu sunt candidatul care garantează că România va rămâne pe calea democrației alături de Occident!”

"Dragi români, nu lăsăm pe nimeni să pervertească ce înseamnă să-ți iubești țara! Nu prin ură față de Europa îți demonstrezi patriotismul, ci prin mândria despre ce avem noi românii de contribuit!

De aceea, le spun și celor care l-au votat pe Călin Georgescu: sunt convinsă că mulţi dintre voi nu știaţi de putinismul lui Călin Georgescu, că este anti NATO și UE, că vrea o reîntoarcere la izolarea ceaușistă a României, o izolare care înainte de ne-a adus frig și sărăcie.Știu că mulţi l-au votat pe contracandidatul meu ca un vot de protest. Haideţi să transformăm acest vot dintr-unul de protest într-unul pentru România.

Crezi că românii sunt pregătiţi să voteze o femeie președinte?

Elena Lasconi: Eu sunt 100% sigură că da. Românii sunt pregătiţi pentru o femeie președinte. Sunt hotărâtă și bătăioasă, iar cuvântul meu este contract.

În familia tradiţională pe care o susţii, cocoșul cântă în casă. Oare la Cotroceni cum va fi?

Elena Lasconi: Se spune că bărbatul este capul, dar femeia este gâtul, și contează cum se mișcă capul. În spatele unui bărbat puternic există o femeie și mai puternică. Femeia ţine familia unită și poate construi poduri, nu ziduri. Din orgoliu, bărbaţii construiesc de multe ori ziduri. În politică nu e loc pentru atâtea orgolii.

Ai trecut de la jurnalism la primărie, iar acum vrei să fii președinte. E „pălăria prea mare” pentru tine?

Elena Lasconi: E o pălărie mare pentru oricine, dar eu sunt critică cu mine și știu ce pot. Nu sunt un politician tradiţional, dar vreau binele acestei ţări, așa cum am făcut la Câmpulung, unde am făcut proiecte europene în valoare de peste 400 de milioane de lei.

Punctul meu slab este și punctul meu forte: nu am grupuri de interese în spate și gândesc liber. Ca Ronald Reagan, mă voi înconjura de oameni competenţi. Am identificat câţiva, dar nu vor fi doar din USR. Voi lucra și cu oameni din alte partide și societatea civilă. Vreau să creez un departament de consilieri la Cotroceni pentru eficientizarea statului

Ai un stil energic și coleric, diferit de politicienii tradiţionali. Te ajută?

Elena Lasconi: Cred că mă ajută. Președintele are un rol moral și relaţiile externe sunt importante. Cinstea este apreciată de partenerii externi. Spre deosebire de alţi candidaţi, eu nu am schelete în dulap. Am fost atacată încă de când sunt primar, dar adevărul va învinge. Pot inventa orice, dar oamenii văd faptele

De unde speri să atragi sprijin?

Elena Lasconi: La Câmpulung, USR nu exista, dar am câștigat cu 57%, iar pentru al doilea mandat cu 70%. Voi atrage sprijin nu doar de la dreapta, ci și de la socialiști și liberali dezamăgiţi. Oamenii sunt în general dezamăgiţi de politică, însă mulţi s-au alăturat echipei mele, ca voluntari, pentru că vor o schimbare.

Care sunt principalele probleme ale României și soluţiile tale?

Elena Lasconi: Corupţia, educaţia, sănătatea și economia sunt problemele principale. În justiţie, trebuie să întărim DNA și să recuperăm prejudiciile. În educaţie, trebuie desfiinţate inspectoratele școlare și să dăm putere școlilor. În sănătate, vreau să creăm un pilon 2 pentru libertatea de a alege spitalul și medicul. În economie, trebuie să tăiem taxele care sufocă oamenii și firmele și să reducem cheltuielile inutile ale statului. Există 187 de agenţii care ar trebui desfiinţate. Dacă tăiem cheltuielile, economiile ar ajunge la 70 de miliarde de lei.

Dar președintele nu are puterea executivă de a face aceste lucruri.

Elena Lasconi: Președintele poate influenţa direcţia și poate propune un premier care să construiască o majoritate parlamentară

Te bazezi pe votul diasporei?

Elena Lasconi: Da, diaspora este cel mai mare investitor al României. Românii din diaspora câștigă respect și bani acolo, iar eu vreau să le ofer condiţiile să reușească și acasă.

Ce părere ai despre Cătălin Georgescu?

Elena Lasconi: E prorus, iar Rusia este dușmanul României, așa că n-avem ce discuta.

În final, de ce să te voteze românii?

Elena Lasconi: Acesta este un moment istoric. La 35 de ani de la Revoluţie, efectiv alegem din nou între Est și Vest. Sunt candidatul și omul care oferă garanţia că rămânem pe calea drumului alături de Occident.

Cine sunt?

Cu voia lui Dumnezeu, mama Nuţi m-a adus pe lume în 20 aprilie 1972, la spitalul din Haţeg. Ea mi-a mărturisit că doar o minune a făcut să ajungă la spital. Era sa mă nască în autobuz. M-am distrat când am auzit prima dată povestea, însă acum, când privesc înapoi, îmi dau seama că toată viaţa îmi e asemeni unui banal autobuz.

Am fost întotdeauna în mișcare, am ales rute nebătătorite, am cunoscut oameni, le-am ascultat poveștile, am împărtăşit bucuriile și tristeţile lor, le-am cunoscut familiile și mulţi dintre ei încă mai

M-am căsătorit la 18 ani, iar la 20 am adus-o pe lume pe Oana, fiica mea. Oana e sufletul meu, e bucuria mea și datorită ei sunt ceea ce sunt. Am divorţat pe când avea doar 2 ani și de atunci ne avem una pe alta. De multe ori ne-a fost greu, au curs multe lacrimi, dar acum, dacă ne uităm în urmă, ne dăm seama că de atunci a dus la binele de acum.

M-am angajat la ProTV încă din 1995. La început am fost prezentatoare şi corespondentă la ProTV Deva. Am realizat sute de reportaje cu și despre minerii din Valea Jiului. Am coborât în mină să văd cummuncesc și cum își împart bucata de pâine între ei, însă și cu șobolanii din galerie.

După mineriada din 1999, am ajuns la Pro TV Bucureşti. Am prezentat Știrile Pro TV de dimineaţă şi prânz. Apoi corespondent special şi de război. Am transmis de la cutremurul din Turcia din 1999, care a făcut aproape 20.000 de victime. Am transmis informaţii despre vizita Papei Ioan Paul al II-lea și am relatat despre campania “Nouă ne pasă” din 2000, o campanie fără precedent în România de întrajutorare a sinistraţilor de la inundaţiile din Banat și Transilvania.

Am fost în Afganistan. I-am cunoscut pe militarii noștri, am fost cu ei pe teren în TAB, am plâns și am râs împreună, am văzut cât de apreciaţi sunt de americani și cât de capabili. Sunt genul de oameni care te fac să te simţi mândru ca ești român. Că nu sunt doar vorbe goale, că e o stare de spirit.

În 2012 m-am căsătorit cu Cătălin. Pot să spun cu mâna pe inimă că sunt fericită! Azi mă consider o femeie bogată. Prin bogăţie nu mă gândesc la ceva material. Sunt bogată pentru că am o minune de copil, un soţ cu care fac o echipă de invidiat și am o carieră de care sunt mândră.

Am cunoscut oameni extraordinari, câţiva eroi, unul dintre ei fiind Elisabeta Rizea, luptătoare anticomunistă. Am prieteni de nădejde. De la toţi am învăţat ce știu azi: IUBIREA e secretul și lecţia vieţii noastre.

În primăvara lui 1997 Regele Mihai călătorea spre Curtea de Argeș să se reculeagă la mormintele înaintașilor săi. A dorit să o vadă și pe luptătoarea anticomunistă Elisabeta Rizea, la ea acasă, la Nucșoara.

Așa că în drum s-a oprit și la Câmpulung Muscel, orașul dintre munţi unde bunicul său, regele Carol I, ar fi vrut să-și construiască palatul. Până la urmă, Castelul Peleș s-a construit la Sinaia. Dar de orașul Câmpulung se leagă multe din politica Ţărilor Române, a căui capitală a fost. Aici şi-au avut reşedinţa de scaun voievozii Basarab I, Nicolae, Alexandru Basarab şi, pentru o perioadă, Vladislav Vlaicu.

În acest oraș încărcat de istorie a câștigat Elena Lasconi alegerile în 2020 și în 2024. A doua oară cu 70% din voturi. Elena Lasconi a reprezentat o reconectare a orașului la ambiţiile de odinioară, după ce ani de zile a lâncezit.

Câmpulungenii sunt încântaţi că Elena Lasconi, pe care o știau de la Pro TV, a ales orașul lor. Și mai ales i-a făcut din nou mândri că locuiesc într-un loc cu atât de multă istorie pentru că Elena Lasconi a început să-l gospodărească.

A dat o nouă înfăţișare emblemei orașului, Bulevardul „Pardon“, un proiect blocat de vreo 14 ani. A făcut mai multe parcuri și terenuri de joacă pentru copii. A finalizat cu fonduri europene infrastructura celor două spitale pe care le are Câmpulungul. A introdus peste 55 de kilometri de conductă de gaz.

5 motive să votaţi Elena Lasconi

Dintre cei doi candidaţi, este garantul că România va rămâne alături de democraţiile prospere ale Uniunii Europene și în cea mai puternică alianţă militară, NATO. Elena Lasconi nu simpatizează alţi dictatori, nici nu vehiculează fel de fel de conspiraţii.

Este un om care a plecat de jos, a rămas mereu printre oameni și a reușit prin forţele sale în viaţă. Elena Lasconi s-a născut în Haţeg, într-o familie modestă. Știe ce înseamnă să n-ai ce pune pe masă. Când era mică, a fost în situaţia celor peste 150.000 de copii din România care merg flămânzi seara la culcare. Într-o zi în care nu aveau nimic de mâncare, bunica ei le-a adus pâinea neagră pentru porci și le-a prezentat-o ca pe ceva special. Singurul candidat care nu are nicio legătură cu sistemul care a devalizat România

Are un trecut public, verificabil. A fost jurnalistă 25 de ani, iar emisiunileei de la Pro TV au ajutat mulţi români în nevoie. În 2020, a renunţat la cariera din televiziune și a fost aleasă primar al municipiului Câmpulung. În 9 iunie 2024, a primit 70% din voturi pentru al doilea mandat. A transformat orașul în doar 4 ani, cu ajutorul fondurilor europene.

A refăcut în Câmpulung cele două spitale și va susţine investiţii similare în educaţie și sănătate în toată România. Ne va reprezenta cu cinste și demnitate interesele pe plan internaţional. Pe plan intern, va încuraja reformarea României prin atragerea de fonduri europene și folosirea cu cap a miliardelor de Euro din PNRR.

Călin Georgescu nu crede în Revoluţia din 1989

Călin Georgescu, omul care se declară „anti-sistem”, este de fapt omul sistemului, al vechii Securităţi și al prelungirilor ei post-decem- briste: Călin Georgescu a fost asociat într-o firmă cu Sergiu Celac, traducătorul lui Nicolae Ceaușescu și fost diplomat comunist.

Este mason, a participat la primul eveniment important al Marii Loje Naţionale din România, din 1993 și a făcut parte din Clubul de la Roma. A trăit o vreme într-o vilă din Austria (acum s-a mutat în alta, la Izvorani), își ţine banii într-o bancă externă și este promovat de o reţea de 5.000 de conturi false pe Tik Tok, o reţea de socializare chinezească.

Sănătate: „Nașterea prin cezariană este o tragedie. Știţi de ce? Se rupe firul divin.”

Biserică: „Sunt niște mecanisme viclene, create de societa- te și în special de biserică, pentru ca tu să nu știi cine ești.

Călin Georgescu ne va scoate din UE și NATO: „Este o onoare faptul că România n-a intrat în spaţiul Schengen.”

„NATO este cea mai slabă alianţă militară de pe planetă.” Călin Georgescu

CMF: 31240009

Etichete: Elena Lasconi
Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole