Antena 3 CNN Politică Elena Lasconi o apără pe Diana Șoșoacă: E dreptul unei femei de a intra în arena politică

Elena Lasconi o apără pe Diana Șoșoacă: E dreptul unei femei de a intra în arena politică

de Robert Kiss    |   

Președinta USR, Elena Lasconi, a publicat sâmbătă un mesaj pe Facebook în care i-a luat apărarea Dianei Șoșoacă, după ce judecătorii CCR au decis să respingă candidatura acesteia la prezidențiale. 

„Democrația este și despre dreptul fiecărui cetățean de a candida. Este o reacție la cald, dar interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curții Constituționale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum același om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în țară pentru o funcție publică. De doamna Șoșoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiași ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichițe legislative. Cine va fi următorul președinte al României trebuie să stabilească alegătorii, nu manevrele făcute de un sistem corupt și putred până în măduva oaselor”, a scris Lasconi.

CCR a respins, sâmbătă seara, candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale.

Decizia CCR este definitivă, în acest moment Diana Șoșoacă fiind exclusă din cursa prezidențială.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, motivele invocate de judecătorii CCR ar fi fost atac la siguranța națională și la adresa statului român și comportamentul Dianei Șoșoacă care ar încălca Constituția.

Diana Șoșoacă este cunoscută pentru vizitele sale la ambasada Rusiei și pentru pozițiile sale publice controversate. Ajunsă europarlamentar după alegerile din iunie, după ce a obținut 5% cu partidul său, Șoșoacă și-a depus candidatura și la alegerile prezidențiale.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile