Antena 3 CNN Politică Elena Lasconi anunţă că USR nu va face alianţă cu PNL. "Prea multe pretenţii nejustificate". Ciucă îşi pune speranţele în REPER

Elena Lasconi anunţă că USR nu va face alianţă cu PNL. "Prea multe pretenţii nejustificate". Ciucă îşi pune speranţele în REPER

de Adriana Duţulescu    |   

Preşedintele USR, Elena Lasconi, le-a transmis, vineri, membrilor USR, un lung mesaj în care îi anunţă că partidul va participa singur la alegerile parlamentare, pentru că negocierile cu PNL au eşuat. "Am mandatat o echipă de membri ai BN să poarte discuții de alianțe cu alte partide. Era datoria noastră să avem aceste întâlniri. Să găsim căi de compromis. Dar fără să ne compromitem. Rezultatele nu sunt așa cum mă așteptam. Prea multe pretenții nejustificate. Așa că am hotărât să candidăm prin forțe proprii", a spus Lasconi în mesajul său. 

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat, vineri, că se bazează pe "deschiderea REPER către PNL". 

”Există oameni de dreapta care au înţeles nevoia unui proiect comun al dreptei. Deschiderea lui Nicuşor Dan şi dialogul constructiv pe care îl promovează faţă de PNL, ca şi deschiderea REPER către PNL sunt semnale pozitive. Există deschidere şi din partea altor oameni, din PMP şi din USR. PSD poate fi învins în alegerile parlamentare şi prezidenţiale, iar PNL e singurul care poate face acest lucru. Cu cât avem mai multe forţe alături de noi în campaniile care urmează, cu atât şansele sunt mai mari”, a spus Nicolae Ciucă.

"În aceste zile am vorbit cu mulți dintre voi și v-am simțit speranțele, dorințele si entuziasmul. USR a candidat o singură dată pe cont propriu, în 2016 alături de Nicușor Dan. De atunci, o serie de alianțe au adus multe frustrări interne. Le-am trăit și eu pe pielea mea și știu ce înseamnă. (...) Candidăm USR la prezidentiale si la parlamentare. Dacă și voi simțiți la fel ca mine și vreți să mergem la victorie uite ce este de facut: 1. Strângem semnături pentru prezidențiale și parlamentare. De astăzi! 2. Vorbim zi de zi cu românii. Ascultăm ce au de zis, le respectăm părerea. 3. Le spunem cine suntem: partidul pro-libertate. 4. Spunem tuturor că știm cum să reformăm sistemul de educație astfel încât copiii noștri să fie competitivi la nivel european. 5. Spunem tuturor că știm ce trebuie făcut în sistemul de sănătate astfel încât să nu ne mai fie frică să intrăm într-un spital și că medicii români să revină acasă. 6. Le spunem că și noi suntem ca ei, că suferim de prigoana comuniștilor mascați în pesediști și că suntem singura soluție să scăpăm de ei. De acum înainte! 7. Spunem românilor că noi facem politică pentru toți, nu doar pentru unii. Mergem mai departe împreună, uniti, determinați mai mult ca oricând să facem lucruri bune pentru Romania! Să nu uităm niciodată că suntem partidul în care milioane de români îsi pun speranțele. Și tare mult îmi doresc să nu-i dezamăgim! Singurii aliați de care avem nevoie în această luptă sunt românii. Haideți cu încredere înainte! Vă pup și vă iubesc!!, a transmis Elena lasconi, pe grupurile interne de comunicare ale USR. 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi seara, că este îngrijorat de faptul că partidele de dreapta nu se coalizează la nivel naţional, mai ales că, după rezultatele la ultimele alegeri, a constatat că electoratul este dispus să le acorde votul. Nicuşor Dan a declarat că guvernările de dreapta au fost întotdeauna mai bune pentru România decât cele de stânga, lucru care se vede inclusiv în modul în care s-au descurcat în privinţa PNRR Guvernul Ciolacu şi Guvernul Ciucă.

”Eu sunt un pic îngrijorat, fără să vorbesc aici de calitatea mea de primar, pur şi simplu de cetăţean care doreşte, evident, pentru sine, pentru familia lui, binele acestei ţări. Sunt îngrijorat că dreapta nu se coalizează la nivel naţional. În primul rând, teza mea este că guvernările de dreapta, aşa cum au fost ele după Revoluţie, au fost mai bune decât guvernainte de stânga, fie că vorbim de Convenţia Democrată, fie că vorbim de Alianţa DA. Chiar dacă comparăm acum cum s-a descurcat pe PNRR, pe jaloane din PNRR, Guvernul Ciucă, faţă de cum se descurcă Guvernul Ciolacu, guvernarea de dreapta e mai bună pentru România în opinia mea”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Nicuşor Dan.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile