Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Angelika Winzig, despre eficienţa energetică în Europa: "Deja se văd rezultatele"

Europarlamentarul Angelika Winzig, despre eficienţa energetică în Europa: "Deja se văd rezultatele"

Angelika Winzig, membru al Parlamentului European, a vorbit, sâmbătă, în cadrul emisiunii Be EU despre eficienţa felului în care folosim energia, dar şi cum reuşim să rezolvăm problema clădirilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Sabina Iosub a prezentat emisiunea Be EU, chiar de la Parlamentul European de la Bruxelles şi a avut-o invitată pe Angelika Winzig.

Au existat numeroase dezbateri la nivel european legat de eficienţa energetică în general, dar, dacă discutăm despre clădiri, unele măsuri trebui luate.

Angelika Winzig, membru al Parlamentului European

"Da, anul trecut am votat pentru reducerea cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră, iar acum, trebuie să implementăm acest lucru. Clădirile au un potenţial imens, pentru că, în Europa, cred că sunt 10 milioane de clădiri care sunt responsabile pentru 36% din reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Şi partea pozitivă este că, deja avem tehnologia pentru a face acest lucru. 

Care este situaţia în Austria şi ce măsuri au fost luate

Noi am luat deja multe măsuri cu ani în urmă. Suntem foarte preocupaţi de eficienţă, avem acoperişuri fotovoltaice care sunt populare. De asemenea, avem încălzirea cu pompe pentru noile clădiri. Am făct foarte multe lucruri până în acest moment. Deja se văd rezultatele, mai ales în ceea ce priveşte renovarea termală a clădirilor, anveloparea clădirilor a avut succes. 

Sabina Iosub: Se discută aici cum să facem acest lucru.Avem nevoie de bani, desigur.  Este scump să devii eficient în ceea ce priveşte enegia?

Cred că avem destui bani pentru asta. Putem folosi fondul de redresare şi rezilienţă pentru renovări şi cred că este o investiţie foarte bună şi este o situaţie din care nu avem cum să pierdem din punct de vedere al economiei, pentru că ţările mici pot să participe şi ele în acest domeniu, pentru că avem deja tehnologia şi ele o pot folosi", a declarat Angelika Winzig.

Interviul integral îl puteţi urmări în imaginile video de mai sus.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile