Antena 3 CNN Externe Israelul avertizează: Eficacitatea vaccinului Pfizer scade pe măsură ce varianta Delta se răspândește

Israelul avertizează: Eficacitatea vaccinului Pfizer scade pe măsură ce varianta Delta se răspândește

Israelul a raportat luni o scădere a eficacității vaccinului Pfizer / BioNTech COVID-19 în prevenirea infecțiilor și a bolilor simptomatice. Serul a rămas totuși foarte eficient în prevenirea bolilor grave, conform Reuters.

de Alexandru Negrici    |   

Declinul a coincis cu răspândirea variantei Delta și sfârșitul restricțiilor de distanțare socială în Israel.

Eficacitatea vaccinului în prevenirea atât a infecției, cât și a bolilor simptomatice a scăzut la 64% din 6 iunie, a declarat Ministerul Sănătății.

În același timp, vaccinul a fost 93% eficient în prevenirea spitalizărilor și a bolilor grave cauzate de coronavirus.

Ministerul, în declarația sa, nu a spus care este nivelul anterior și nici nu a furnizat alte detalii.

Cu toate acestea, oficialii ministerului au publicat un raport în mai, potrivit căruia două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de peste 95% împotriva infecțiilor, spitalizării și bolilor severe.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a refuzat să comenteze datele din Israel, dar a citat alte cercetări care arată că anticorpii eliberați de vaccin au fost în continuare capabili să neutralizeze toate variantele testate, inclusiv Delta, deși la concentrație redusă.

Aproximativ 60% din populația Israelului de 9,3 milioane au primit cel puțin un vaccin Pfizer într-o campanie care a văzut cazurile zilnice scăzând de la peste 10.000 în ianuarie la o singură cifră luna trecută.

Acest lucru a determinat Israelul să renunțe la aproape toate distanțările sociale, precum și la cerința de a purta măști, deși aceasta din urmă a fost parțial reimpusă în ultimele zile.

Totuși, de la apariția tulpinei Delta, cazurile zilnice au crescut treptat, ajungând la 343 duminică. Numărul bolnavilor grav a crescut de la 21 la 35.

Cercetătorul Eran Segal, de la Institutul de Științe Weizmann din Israel, a declarat că este puțin probabil ca țara să experimenteze nivelurile ridicate de spitalizări observate la începutul anului, deoarece au fost mult mai puțini bolnavi critici.

El a spus că este bine să "continuăm cu viața normală și fără restricții", intensificând în același timp măsuri precum vaccinarea și asigurând testarea israelienilor care se întorc acasă din străinătate.

Subiecte în articol: Israel COVID-19 vaccin
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog