Antena 3 CNN Actualitate Efectele furtunii în București: șosele inundate, trafic blocat și copaci rupți. O stradă s-a surpat. Mai multe mașini au fost avariate

Efectele furtunii în București: șosele inundate, trafic blocat și copaci rupți. O stradă s-a surpat. Mai multe mașini au fost avariate

de Andreea Ştefan    |   

În București a plouat toată noaptea. Circulația tramvaielor şi autobuzelor a fost blocată după ce străzile au fost complet inundate. Pompierii au intervenit după ce subsolurile mai multor locuințe au fost inundate. Și la marginea Bucureștiului, în Chiajna, o mașină a rămas blocată pe o stradă surpată. Au fost peste 20 de intervenții, iar în total 13 mașini au fost avariate.

Str. Gura Putnei din Sectorul 3 al Capitalei a fost inundată. Nivelul apei avea aproximativ 50 de cm. Pompierii au intervenit pentru a desfunda canalizările, astfel încât să elimine toată apa.

Mai multe străzi din Capitală au fost complet blocate după ploaia abundentă care a durat mai multe ore.

[GAL layout="3"]

„Am făcut baraj la intrarea în subsol. Așteptăm primăria să ne facă și canalizare, care nu face față volumului de apă. Din păcate, există pe această stradă o canalizare menajeră, nu există canalizare pluvială. Această stradă a fost gândită, din ce am înțeles, pentru case, nu pentru blocuri. Din păcate, s-au dat autorizații pentru blocuri”, spune un bărbat.

Vijelia a afectat şi circulația tramvaielor, în zona Podului Grozăvești. Oamenii au fost nevoiți să aștepte zeci de minute până când zona a fost deblocată de pompieri şi cei de la Apa Nova.

„De mai bine de 40 de minute, aceste tramvaie sunt blocate. Nu vorbim doar de un tramvai. Sunt două, trei, mai multe care aşteaptă. Asta pentru că nu au mai putut traversa această intersecţie. A fost nevoie de intervenţia pompierilor. Au deschis un canal, astfel încât apa să se poată scurge acolo. Oamenii au aşteptat zeci de minute. O parte dintre ei au plecat de aici, de la tramvai, şi s-au îndreptat spre metrou, în încercarea de a ajunge acasă în timp util”, a transmis de la fața locului reporterul Antena 3 CNN Cătălina Mănoiu.

În Sectorul 4, un copac a distrus o maşină, iar subsolul unei case s-a umplut cu apă.

În Chiajna, o maşină a rămas blocată după ce drumul aflat în reparaţii s-a surpat din cauza ploii.

„Acolo unde sunt lucrări, în ceea ce priveşte carosabilul, există posibilitatea ca acesta să se surpe. În spatele meu, o maşină a rămas blocată într-o zonă limitrofă a Bucureştiului, în Chiajna, într-o zonă rezidenţială. La acest moment, pompierii lucrează pentru a debloca maşina”, a transmis Ioana Ciobanu, reporter Antena 3 CNN.

Peste 25 de intervenții au avut pompierii în București și județul Ilfov pe durata codului portocaliu de vreme rea.

Subiecte în articol: București inundat furtuna
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile