Antena 3 CNN Life Efectele adverse ale consumului de roşii. Sigur nu te gândeai la asta

Efectele adverse ale consumului de roşii. Sigur nu te gândeai la asta

1 minut de citit Publicat la 15:57 22 Dec 2017 Modificat la 15:57 22 Dec 2017

Probabil că pare greu de crezut, dar pot apărea efecte adverse ale consumului de roșii. Cu toate că fructele și legumele reprezintă o parte integrală a dietei noastre zilnice, este important să cunoști toate efectele pe care le au acestea asupra corpului tău. Iată care sunt cele ale roșiilor:

1. Arsuri stomacale

Roșiile sunt alimente foarte acide, ceea ce le face, probabil, să provoace arsuri la stomac. Acestea conțin acid malic și citric și pot determina stomacul să producă acid gastric în exces. Când volumul acidului crește, acesta este forțat să meargă în esofag, cauzând acest efect advers. De fapt, chiar și roșiile gătite provoacă această problemă. Roșiile pot agrava simptomele refluxului gastroesofagian.

2. Alergii și infecții

Alergiile la roșii apar cel mai adesea imediat după consumarea fructelor. Acestea includ urticarie, erupții cutanate, eczeme, tuse, strănuturi, senzație de mâncărime la nivelul gâtului, umflarea feței, a gurii și a limbii. Roșiile conțin un compus numit histamină, care poate provoca anumite reacții alergice. Roșiile pot provoca, de asemenea, dermatită de contact, caz în care apar mâncărimi și pielea se umflă după atingerea roșiilor. 


3. Probleme la rinichi

Persoanele cu boli avansate la rinichi trebuie să limiteze consumul de potasiu, iar roșiile au un conținut bogat din aceste minerale. Persoanele cu afecțiuni renale severe trebuie, de asemenea, să scadă consumul de roșii, deoarece acestea conțin multă apă. Nivelurile ridicate de potasiu din sânge, care reprezintă una dintre cauzele bolilor renale, ar putea fi evitat prin eliminarea roșiilor sau a sosului de roșii din dietă. Sosul de tomate are un conținut bogat de oxalat, informează eva.ro.

Etichete: consum rosii
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole