Antena 3 CNN Conținut plătit Educația financiară: de ce este importantă și cum să începeți

Educația financiară: de ce este importantă și cum să începeți

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 11:50 04 Oct 2022 Modificat la 11:50 04 Oct 2023

Cunoașterea regulilor și principiilor de utilizare a activelor nu mai este doar atributul profesioniștilor. Educația financiară va fi necesară chiar și atunci când veți lua un împrumut rapid de la una dintre ofertele site-ului Credite Online. Cum și de unde să obțineți informații pentru a vă atinge cu încredere obiectivele financiare?

De ce este important să gestionați resursele în mod înțelept?

Cunoștințele sunt în primul rând încrederea de a lua decizii. Cu cât mai multe informații, cu atât mai completă va fi analiza oricărei situații, cu atât mai clară va fi strategia și planul de acțiuni. Bazele educației financiare vă permit:

  1. Să vă creșteți rentabilitatea activelor. Să alcătuiți bugete, să planificați investițiile, să alegeți parteneri pentru împrumuturi rapide și ușoare pe https://onlinecredite.ro/organization, să vă gestionați creditele. 

  2. Să planificați pe termen lung pentru a strânge bani pentru pensie, pentru educația copiilor sau pentru achiziții mari.

  3. Să vă protejați pe dvs. și finanțele dvs. de fraude și scheme lipsite de scrupule. Aceste lucruri sunt posibile datorită cunoașterii principiilor financiare, evaluării riscurilor potențiale și luării de măsuri de precauție.

Este mult mai ușor și mai eficient să gestionați activele dacă știți cum să o faceți. Anume din acest motiv, educația financiară devine relevantă chiar și pentru copiii de vârstă preșcolară.  

Cum să începeți a studia principiile financiare?

În era tehnologiei informației, găsirea unei surse de cunoștințe nu mai este o problemă. Este mai important să determinați relevanța și fiabilitatea informațiilor. Există mai multe modalități de a începe studiile astăzi:

  • Resurse online despre educația financiară, cursuri gratuite despre gestionarea bugetului, investiții, impozite, oferte de online credite (Coursera, edX, portalurile instituțiilor de învățământ cunoscute);

  • citirea de cărți, de la lucrări clasice la bestselleruri moderne ale unor autori precum Shari Dunn, Tony Robbins, Robert Kiyosaki;

  • Participarea la seminarii și webinarii susținute de companii de ultimă generație și experți recunoscuți.

Oricare dintre aceste surse trebuie să ofere informații actualizate și adevărate, iar experții trebuie să prezinte diplome și certificate de studii. Nu pierdeți ocazia de a pune întrebări și de a primi sfaturi de la profesioniști.

Când teoria de bază este obținută, puteți trece cu siguranță la practică. Să consolidați cunoștințele dobândite: să alcătuiți un buget, să faceți primii pași în investiții sau în gestionarea datoriilor. Dacă aveți întrebări financiare complexe, adresați-vă unor consultanți financiari profesioniști. Aceștia vă pot ajuta să dezvoltați o strategie care să se potrivească obiectivelor și situației dvs. unice.

Educația financiară ー este o parte esențială a vieții. Iar investiția în propria educație financiară este cea mai bună investiție în viitorul dvs., care vă va proteja de situații neprevăzute și vă va ajuta să vă atingeți obiectivele.

Etichete: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole