"Diferența dintre o gospodărie și o instituție este foarte mare, pentru că acasă avem frigidere, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, uscătoare, avem foarte multe electrocasnice care consumă foarte multă energie electrică. Într-o instituție publică, în afară de becuri, câteva frigidere și aerul condiționat, (n.r. nu avem nimic)”, a declarat ministrul Mediului, la Digi 24.
"Din acest punct de vedere, urmează o perioadă în care putem să reducem foarte mult consumul de energie electrică. De exemplu, de luni am stabilit cu domnul secretar general al Ministerului Mediului să renunțăm la folosirea aerului condiționat.
După ora 17:00 vom avea numai lumină de veghe în instituție, vom trece la programul de iarnă, vom începe programul dimineața la 8:00 și vom termina la 16:00, ca să scurtăm perioada în care folosim lumina, cu excepția biroului meu... eu de obicei vin la 7:00 și plec seara, la 20:00. Acolo se va folosi lumină și după orele de program”, a mai precizat Tanczos Barna.
"La aerul condiționat putem renunța acum, iar pe perioada iernii, cel puțin la mine în birou este economie simplă, pentru că eu pot să închid toate caloriferele, pentru că îmi place să stau la 15-16 grade. Venind din zona Ciucului, sunt obișnuit cu temperaturile mai scăzute.
Mie îmi e mai greu vara, când trebuie să stau la minimum 20 de grade, așa cum s-a recomandat la Bruxelles.", a continuat ministrul.