Antena 3 CNN Life Știinţă În luna noiembrie o să avem parte de cea mai lungă eclipsă de Lună a acestui secol

În luna noiembrie o să avem parte de cea mai lungă eclipsă de Lună a acestui secol

Bianca Bostan
<1 minut de citit Publicat la 17:28 08 Noi 2021 Modificat la 17:28 08 Noi 2021

Vineri, 19 noiembrie 2021, va avea loc un eveniment de neratat pentru cei pasionaţi de fenomenele astrale, cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului. Potrivit estimărilor NASA, aceasta va dura 3 ore 28 de minute şi 23 de secunde. 

Luna Castor este luna plină a acestei luni care cade în a 19-a zi din noiembrie 2021. Americani i-au dat denumirea de Luna Castor deoarece este perioada în care vânătorii întindeau capcane pentru castori.

Eclipsa de Lună este fenomenul care are loc atunci când Pământul se află între Soare şi Lună, ascunzând lumina stelei şi aruncând un con de umbră asupra satelitului nostru. Eclipsa poate avea loc doar când Luna este plină. Într-un singur an pot avea loc între două până la patru eclipse.

Cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului nu o să fie vizibilă din România

Eclipsa de Lună va fi complet vizibilă din Asia, Australia şi America, iar parţial vizibilă în nord-vestul şi nordul Europei şi în nord-estul extrem al Europei.

Eclipsa din 19 noiembrie este una parţială, cele trei corpuri cereşti nu formează o linie perfect dreaptă, ci sunt uşor aliniate, Pămâtul acoperind doar 97% din suprafaţa lunii. Din păcate, eclipsa nu o să poată fi observată din România.

Etichete: eclipsa Luna
Citește mai multe din Știinţă
» Citește mai multe din Știinţă
TOP articole