Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă El este robotul Ro2D2 creat de echipa de robotică din Ploieşti şi premiat la campionatul mondial din SUA

El este robotul Ro2D2 creat de echipa de robotică din Ploieşti şi premiat la campionatul mondial din SUA

Claudia Popovici
2 minute de citit Publicat la 17:35 12 Mai 2023 Modificat la 17:35 12 Mai 2023

Robotul echipei Ro2D2 a elevilor din cadrul Colegiului Național Mihai Viteazu din Ploiești, a fost premiat la Campionatul Mondial de Robotica FIRST, care s-a desfășurat la Huston, SUA.

În urma strategiilor prezentate și a dinamicii din timpul competiției, a urcat pe podium și a obținut premiul Motivate Award One.

[GAL layout="5"]

"Ce are diferit acest robot față de ceilalți din competiție este că el folosește un ghidaj destul de mare pentru a-și centra singur beţele sub cont, astfel făcând în perioada de drive de 2 minute mult mai ușor de efectuat de către driveri minimizând eroarea umană", a spus Andrei Băzăvan , membru echipa. 

"Tema de anul acesta a necesita și un nivel mai nalt de strategie. Am optat să creăm mai multe autonomii în funcție de situațiile în care suntem. De exemplu, avem autonomi care pun toate cele 10 conuri, care fac și partea robotului din alianță, dar avem și autonomii care pun doar conurile noastre și nu încearcă să limiteze interferența cu roboții opuși", a spus David Moşu, membru echipa

Echipa de robotică din Ploieşti, premiată la campionatul mondial din SUA

Premiul echipelor care se remarcă pentru colaborarea cu comunitatea locală First.

"Acest premium înseamnă pe lângă performanța robotului pe teren și ne mândrim cu faptul că am ajuns până în semifinalele diviziei și faptul că noi ne-am implicat foarte mult în comunitate și am încercat să împărtășim și cu alți elevi, cu alte instituții din ceea ce reușim noi să facem la robotică și ceea ce presupune într-adevăr activitatea echipei noastre, pentru că pe lângă construcția și programarea robotului, noi ne dorim să-și transmitem celorlalți anumite valori anumite principii pe care noi le urmărim", a spus Daria Dicu, membru echipă.

"Am avut și un business plan foarte bine pus la punct, chiar jurații ne-au menționat acest lucru și au apreciat foarte mult, dar am reușit să-i și impresionăm la interviu pentru că avem parte și de un interviu", a spus Ştefania Istrate, membru echipă.

Echipa de robotică din Ploieşti, a 5-a la nivel mondial

Premiul încununează într-adevăr un an foarte greu, foarte lung, în care copiii au împletit puterea de muncă inteligența, creativitatea cu cu rezistența cu anduranță.

La robotul au muncit mai mult de 1.000 de ore pe brânci, pot să spun fără să exagerez și repet, copii de o calitate cu totul și cu totul aparte, adică nu numai pasionați de robotică, ci și olimpici naționali la toate disciplinele tehnice și nu întâmplător și actualii șefi de promoție din cele două colegii ploieștene", a spus Liviu Hanganu, profesor coordonator. 

Iar munca nu se oprește aici. Elevii au în vară o nouă competiție, tot în Statele Unite.

"Vom merge la Meryland în iunie, suntem foarte entuziasmați că o să participăm și abia așteptăm", a spus Maria Radu, membru echipă. 

Echipa de robotică a Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești a devenit cunoscută de-a lungul timpului pentru numeroase reușite. Pe lângă roboți autonomi, tinerii au creat și o grădină inteligentă, unde plantele sunt udate automat, datorită mai multor senzori.

Sistemul a fost deja pus în funcțiune la Grădina Botanică de la Bukov.

Citește mai multe din România Inteligentă
» Citește mai multe din România Inteligentă
TOP articole