Antena 3 CNN Externe Echipa Antena 3 CNN este în locul unde a bombardat Hezbollah. Israelul a fost atacat cu zeci de rachete trase din Liban

Echipa Antena 3 CNN este în locul unde a bombardat Hezbollah. Israelul a fost atacat cu zeci de rachete trase din Liban

de Laurențiu Rădulescu    |   

Israelul a fost atacat cu zeci de rachete din Liban pe timpul nopții. Cel puţin 30 de proiectile au căzut pe teritoriul israelian, fără a provoca, însă, victime. Între timp, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a comandat ca un submarin cu rachete ghidate să ajungă în Orientul Mijlociu și a cerut grupului de atac al portavionului USS Abraham Lincoln să navigheze mai repede spre zonă. Laurențiu Rădulescu, trimisul special Antena 3 CNN, a explicat că această decizie are rolul de a oferi „o umbrelă” în cazul unui atac al Iranului.

În Orient este alertă maximă. Atacul Iranului asupra Israelului ar putea dura trei, patru zile, iar riposta va veni într-un moment surpriză, a declarat un membru al comisiei de securitate națională a Parlamentului iranian, care amenință că va fi vărsare totală de sânge. Între timp, trupele de elită ale Gărzilor Revoluționare au început exerciții militare de amploare. 

De asemenea, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat trimiterea unui submarin cu rachete ghidate în Orientul Mijlociu, a anunţat duminică Pentagonul, în timp ce regiunea se pregăteşte pentru posibile atacuri din partea Iranului şi a aliaţilor săi, scrie CNN.

Armata americană declarase deja că va trimite avioane de luptă şi nave de război suplimentare în Orientul Mijlociu, Washingtonul încercând să consolideze apărarea Israelului.

Laurențiu Rădulescu, trimisul special Antena 3 CNN în Israel: „Statele Unite grăbesc pasul către Golful Oman, pentru că, cel mai probabil, undeva în Golful Oman va ajunge Abraham Lincoln, un portavion extrem de important, care va fi gata să ofere acea umbrelă asupra Israelului în cazul în care va fi atacat atât de Iran, cât și de Hezbollah. Pe de altă parte, vorbim și despre trimiterea acelui submarin care, cel mai probabil, spun cei din Israel, va staționa undeva în Marea Mediterană. Sunt mutări militare importante, care ar trebui, cel puțin teoretic, să confere Israelului un plus de siguranță, ținând cont de amenințările care curg atât dinspre Hezbollah, cât și dinspre Iran. Naharyia este un oraș important, locul din care transmitem, aflat undeva la aproximativ șapte, opt kilometri de granița cu Libanul. IDF-ul a anunțat în această dimineață faptul că planurile interne, care privesc în primul rând modul în care populația trebuie să acționeze, nu s-au schimbat absolut deloc. Și mă refer aici la modul de acțiune în cazul unui atac, unde să adăpostești acele provizii de hrană, dar și partea medicală, pentru că am filmat în cursul zilei de ieri la unul dintre cele mai importante spitale, al doilea spital ca mărime din nordul Israelului, care și-a amenajat, practic, toate secțiile pe care le avea într-un buncăr subteran, la mai bine de 10 metri sub pământ, tocmai pentru ca pacienții și aparținătorii să fie feriți de un eventual atac. Negocierile cu Hamas intră, să spunem, într-o linie dreaptă, iar ele sunt extrem de importante pentru familiile și pentru societatea israeliană, care aduc un plus de presiune asupra premierului Netanyahu.”

Subiecte în articol: atac israel Liban atac rachete Iran
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile