Antena 3 CNN Actualitate Social Echinocțiul de primăvară 2017. Ce trebuie să știi despre Echinocțiul de primăvară 2017

Echinocțiul de primăvară 2017. Ce trebuie să știi despre Echinocțiul de primăvară 2017

1 minut de citit Publicat la 15:58 20 Mar 2017 Modificat la 15:58 20 Mar 2017

Echinocțiul de primăvară 2017 are loc la 20 martie: 12 h 29 m, cu puțin timp ca Luna să se afle la faza de Ultimul Pătrar (18 h 58 m), potrivit www.astro-urseanu.ro. Echinocțiul de primăvară 2017 Odată cu echinocțiul de primăvară în emisfera de nord începe primăvara din punct de vedere astronomic și durează aproximativ 92 de zile. Echinocțiul de primăvară 2017

Echinocțiul de primăvară 2017 Ce se întâmplă atunci

Echinocțiul de primăvară 2017 Este momentul în care Soarele, în mișcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Există două astfel de fenomene: echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă.

Echinocțiul de primăvară 2017 Cele două puncte de pe ecliptică, în care se află Soarele în momentul echinocțiului, se numesc puncte echinocțiale, fiind denumite punctul vernal și, respectiv, punctul autumnal. Astfel, în același moment, în emisfera sudică se produce echinocțiul de toamnă.

Echinocțiul de primăvară 2017 De la un an la altul, fenomenul nu se produce la aceeași dată datorită faptului că anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. Echinocțiul de primăvară reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare și, începând de la această dată, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstițiul de vară.

Echinocțiul de primăvară 2017 De unde vine cuvântul echinocțiu

Echinocțiul de primăvară 2017 Cuvântul "echinocțiu" derivă din cuvântul francez "équinoxe", care, la rândul lui, provine din latinescul "aequinoctium", format din "aequus" — "egal" și "nox", "noctis" — "noapte".

În emisfera sudică a Pământului, fenomenul este invers, acest moment marcând începutul toamnei astronomice, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

Echinocțiul de primăvară 2017 Când e sărbătorit Paștele

Echinocțiul de primăvară 2017 Conform tradiției creștine, Paștele este sărbătorit întotdeauna în prima duminică după Luna Plină de după echinocțiu.

Echinocțiul de primăvară 2017 Al doilea echinocțiu al anului reprezintă momentul când soarele traversează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, în jurul datei de 23 septembrie, marcând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică. Punctul de intersecție din acest moment al eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punctul autumnal. Denumirea populară a fenomenului astronomic este Tât Înainte, respectiv Târ Înapoi.

Etichete: ora de vara
Citește mai multe din Social
» Citește mai multe din Social
TOP articole