Antena 3 CNN Conținut plătit Echilibrul în relație. Cum îl obții

Echilibrul în relație. Cum îl obții

Într-o relație de cuplu există factori determinanți pentru a găsi un echilibru bun. Am putea spune că pilonii fundamentali pentru o relație bună sunt: încrederea, respectul, buna comunicare, empatia și cooperarea.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

La aceasta se adaugă atracția fizică dintre cei doi parteneri, care au nevoie de o sexualitate sănătoasă. Deși poate părea evident factorii care favorizează o relație bună, nu este rău să ne amintim de ei și să reflectăm asupra lor din când în când, pentru a evalua ce lucruri putem îmbunătăți.

Respect mai presus de toate

Se întâmplă să ne enervăm din când în când și este normal ca într-un cuplu să apară conflicte, discuții sau opinii contradictorii. Nu este vorba despre a nu te supăra niciodată sau a nu spune ceea ce ne deranjează, ci este despre a vorbi cu respect față de cealaltă persoană.

Insultele, amenințările, strigătele sau devalorizările nu trebuie tolerate în niciun caz, deoarece sunt o formă de violență care doare profund. Este important să știm cum să ne gestionăm emoțiile astfel încât furia să nu ne domine, este preferabil să ne luăm ceva timp înainte de a răspunde sau să amânăm discuția la un alt moment dacă suntem foarte nervoși, mai degrabă decât să ne pierdem cumpătul. De cealaltă parte, nu trebuie să tolerăm niciodată ofensele împotriva persoanei noastre, ci este important să le limităm. Beneficiile comunicării pot fi utile în aceste situații, iar acest lucru este valabil pentru toate relațiile, nu doar pentru cele de cuplu.

Lipsa de respect distruge afecțiunea dintre două persoane. Respectul trebuie să fie întotdeauna mai presus de orice. Sunt momente în viață când avem nevoie ca cineva să ne înțeleagă și să ne îndrume, iar în aceste situații, pe lângă partener, ne poate ajuta și experiența dobândită și transmisă de către consilier cuplu.

Bunătate și încredere

Uneori, odată cu trecerea timpului, intervine rutina, iar semnele de afecțiune și bunătate față de partenerul nostru sunt neglijate. Tuturor ne place să fim buni și iubitori cu noi. Un zâmbet și un "bună dimineața" însoțit de un sărut sau cereți lucruri cu un "vă rog" și mulțumiți sunt obiceiuri bune care favorizează apropierea emoțională cu partenerul nostru. Nu este o chestiune de curtoazie simplă, nici de a fi „măgulitor”, ci de a face viața de cuplu mai plăcută și de a arăta că îl respectăm, îl dorim și îl luăm în considerare pe cel de lângă noi.

Încrederea este un factor foarte important într-o relație. Aceasta este adesea exprimată în detalii mici, cum ar fi punctualitatea la întâlniri, amintirea angajamentelor și respectarea promisiunilor pe care le facem. Fiți consecvenți între ceea ce spuneți și ceea ce faceți și arătați implicarea în detaliile vieții de zi cu zi. O relație se bazează pe încredere reciprocă, cealaltă persoană ar trebui să știe că are sprijinul tău și că poate avea încredere în tine. Iar dacă simți nevoia de a gestiona mai eficient relația de cuplu, apelează la cursuri relatii, cu ajutorul lor vei învăța cum să abordezi diferite probleme și cum să ai armonie în cuplu.

Nu este necesar să avem conversații „profunde” în fiecare zi sau să vorbim întotdeauna despre sentimentele și conflictele noastre, dar trebuie să avem grijă să nu mergem în cealaltă extremă, iar comunicarea să nu se concentreze exclusiv pe probleme banale și de rutină.

În plus față de atracția fizică, într-un cuplu este important un factor de conexiune intelectuală, astfel încât partenerii să se simtă înțeleși unul de către celălalt și libertatea de a vorbi despre orice problemă, în special despre cele care ne afectează cel mai mult. Respectul nu trebuie să dispară niciodată, ba chiar acesta rămâne atunci când de multe ori, gesturile afective se diminuează.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile