Antena 3 CNN Externe Mapamond „E hidoasă”. Statuia de ceară a legendarei cântărețe Sinead O'Connor a fost desființată după doar o zi

„E hidoasă”. Statuia de ceară a legendarei cântărețe Sinead O'Connor a fost desființată după doar o zi

de Ioana Coman    |   

O statuie de ceară a regretatei cântăreţe irlandeze Sinead O'Connor, dezvelită joi la Muzeul naţional al figurilor de ceară din Dublin, Irlanda, a fost îndepărtată după doar o zi, după ce a stârnit un val de critici. „E hidoasă”, a afirmat fratele lui O'Connor.

Legendara interpretă a hitului cunoscut la nivel mondial „Nothing Compares 2 U", Sinead O'Connor, a încetat din viaţă cu un an în urmă, la 26 iulie 2023, la Londra, la vârsta de 56 de ani, eveniment ce a declanşat o avalanşă de omagii aduse cântăreţei, în întreaga lume.

Pentru a comemora această dispariţie, National Wax Museum Plus a dezvelit, joi, o statuie de ceară a lui Sinead O'Connor, însă lucrarea nu s-a dovedit deloc pe gustul admiratorilor cântăreţei, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Un prezentator vedetă de la radioul public, Joe Duffy, a susţinut pe reţeaua socială X că a fost contactat de fratele lui Sinead O'Connor, John, care a descris statuia drept „hidoasă” şi a cerut, prin intermediul lui, îndepărtatea ei.

Statuia o reprezintă pe cântăreaţă tânără, cu capul ras, şi îmbrăcată în negru, ţinând în mână un microfon.

Pe reţelele sociale, fanii irlandezei au criticat în special absenţa umanităţii degajate de operă, spunând că artista arată ca un "robot".

„Ochii ei frumoşi şi zâmbetul strălucitor au fost una dintre marile ei caracteristici şi lipsesc cu desăvârşire din această operă de artă oribilă”, a scris unul dintre utilizatorii X, în timp ce altul a susţinut că statuia reprezintă „o insultă adusă memoriei ei”.

În faţa criticilor, National Wax Museum Plus a anunţat vineri că retrage statuia şi va lansa „un nou proiect pentru a crea o reprezentare mai precisă" a cântăreţei.

„Ca răspuns la feedback-ul publicului (...) recunoaştem că reprezentarea actuală nu corespunde standardelor noastre înalte şi nici aşteptările fanilor devotaţi ai lui Sinead", a precizat muzeul pe contul său de Instagram.

Statuia „nu surprinde pe deplin prezenţa unică şi esenţa lui Sinead, aşa cum ne-am dorit", a insistat instituţia. 

Subiecte în articol: Sinead O'Connor statuie de ceară
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile