Controalele făcute de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) la mai mulţi agenţi economici din ţară au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) în 14 probe din carne de oaie, vită, pastă de mici sau lapte puse la vânzare în restaurante, magazine, abatoare sau ferme din ţară, arată oficialii ANSVSA.
Controalele ANSVSA s-au desfăşurat în perioada 8 august - 2 septembrie şi au vizat determinarea prezenţei Escherichia Coli în produsele alimentare scoase la vânzare de agenţii economici.
Au fost fost prelevate şi analizate 171 probe, din carne (mici, sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, carne tocată vită, carne tocată amestec, pulpă vită, hamburger vită, vrăbioară vită refrigerată, pastramă oaie afumată, pulpă mânzat, cârnaţi amestec, pastramă oaie, carne tocată amestec vita porc) şi lactate (lapte crud vacă, branza telemea oaie, caşcaval, caş ovine, brânză proaspătă, iaurt), arată ANSVSA.
Oficialii instituţiei mai spun că probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.