"Întrebarea nu este dacă deschidem școlile. Sigur trebuie să deschidem școlile. Și asta nu o spun eu, o spune doctorul Fauci (directorul Institutului Național al SUA pentru Alergii și Boli Infecțioase – n.red.), care a avut conferință de presă și a zis că în mod categoric grădinițele și școlile elementare trebuie deschise. (...)
Pot fi făcute sisteme hibrid - 2 săptămâni jumătate de clasă, iar cealaltă jumătate următoarele săptămâni. Nu trebuie să inventăm noi nimic, numai trebuie să ne uităm la unii mai deștepți – și exemple sunt în Europa", a spus medicul Mihai Craiu, pediatru renumit, într-un interviu, potrivit spotmedia.ro.
Dr. Craiu: Trebuie făcute niște reguli care se aplică în alte părți
"E clar că trebuie făcute sau aplicate niște reguli care se aplică în alte părți. Vă dau exemplul Danemarcei unde grădinițele și școlile sunt deschide din a doua decadă a lunii aprilie. Ei au înjumătăți numărul de elevi dintr-o clasă și unii învățau lunea, miercurea și vinerea, sau o săptămână – depinde de școală.
Sau ne putem să ne uităm la exemplul Scoției cu acest sistem de împărțire și distanțare prin diminuarea numărului de elevi din clasă, menționează Mihai Craiu.
Medicul Mihai Craiu: Virusul este mai puțin agresiv la cei mici
Dacă cu elevii mari, problema este simplă, cu cei mici avem de lucru. "Cu copiii mai mari e simplu, pe cei de liceu poți să îi înveți să stea la un metru, să se spele pe mâini, să poarte mască", a spus medicul Mihai Craiu.
Din punct de vedere medical, specialistul arată că virusul este mai puțin agresiv în cazul celor mici.
"Ca medic pot să vă garantez că orice fel de copil din clasele primare poate să fie învățat să se spele pe mâini de câte ori a atins clanțele, dacă îi spunem de acasă, și dacă vede că noi adulții ne spălăm și ne schimbăm hainele. Așa va face și el apoi", arată medicul.