Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Durata de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea radioterapie a fost majorată cu un an

Durata de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea radioterapie a fost majorată cu un an

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Durata de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea radioterapie a fost majorată de la patru la cinci ani, printr-un act normativ publicat în Monitorul Oficial, notează news.ro

Măsura care se va aplica începând cu promoţia noiembrie 2024 de medici rezidenţi confirmaţi în specialitatea radioterapie, a fost decisă în scopul alinierii la curriculumul european (ESTRO), la propunerea Comisiei de Specialitate Radioterapie a Ministerului Sănătăţii.

Propunerea a fost susţinută de Societatea Română de Radioterapie şi Federaţia Societăţilor Române de Cancer, fiind avizată pozitiv de către Colegiul Medicilor din România.

În schimb, medicii rezidenţi confirmaţi în specialitatea radioterapie în seriile anterioare anului 2024 vor continua pregătirea conform duratei de pregătire şi curriculei în vigoare la data intrării în rezidenţiat.

Radioterapia este o specialitate care se ocupă cu utilizarea radiaţiilor ionizante în tratamentul pacienţilor cu neoplazii maligne.

Această specialitate, alături de specialitatea oncologie medicală, joacă un rol major în managementul paliativ al cancerului, precum şi în ameliorarea sau prevenirea eficientă a simptomelor bolii.

Subiecte în articol: radioterapie Ministerul Sănătății
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion