Antena 3 CNN Externe După Rusia, și China le cere tinerilor să nu mai foloseacă aplicațiile de dating, de frica „spionilor străini”: „Lupi în blană de oaie”

După Rusia, și China le cere tinerilor să nu mai foloseacă aplicațiile de dating, de frica „spionilor străini”: „Lupi în blană de oaie”

de Bianca Chirilă    |   

Oficialii chinezi le-au cerut tinerilor să nu mai folosească aplicațiile de dating și să nu mai asculte muzică pop, avertizându-i că ar putea fi „capcane” ale „spionilor străini”, transmite Business Insider.

Oficialii chinezi le-au spus tinerilor că spionii sau „puterile străine” ar putea să-i păcălească prin activități ocazionale, cum ar fi folosirea aplicațiilor de dating și ascultarea muzicii pop.

„Ei pot chiar să se deghizeze în „bărbați frumoși” sau „femei frumoase” și să-i târască pe tineri într-o capcană falsă a iubirii”, au avertizat ei.

Oficialii le-au mai transmis cetățenilor că oamenii „buni” și „grijulii” ar putea fi spioni care încearcă să le câștige încrederea.

„Sunt lupi în blană de oaie”, au mai precizat ei.

Autoritățile au emis aceste avertismente pe fondul unui efort mai amplu al liderului Xi Jinping de a consolida securitatea națională. El vrea ca cetățenii să fie mai proactivi.

Ministerul Educației a lansat și un manual pentru studenți, prin care îi avertizează despre cultura pop și rock 'n' roll, spunând că sunt instrumente des folosite de „străini”.

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile